CEH a repornit termocentrala Paroşeni, din cauza lucrărilor CFR

Complexul Energetic Hunedoara a repornit termocentrala de la Paroşeni, aceasta fiind una din puţinele perioade în care aici se lucrează.
Totul s-a întâmplat pentru că pe porţiunea de cale ferată de până la Mintia, unde este cealaltă termocentrală, se fac lucrări şi nu mai pot trece trenurile cu huilă. Cum a afectat asta activitatea de producere a energiei, ne explică administratorul special de la CEH.
„Am transportat cărbunele la Termocentrala Paroşeni şi, de aceea, termocentrala de acolo se află în funcţie în momentul de faţă.   Reuşisem să avem la Mintia un stoc de peste 25.000 de tone de huilă. Termocentrala Mintia funcţionează şi asigură agentul termic şi apa caldă pentru locuitorii din Deva, iar restul cărbunelui ce a fost extras din minele din Valea Jiului s-a dus către Termocentrala Paroşeni”, a spus Cristian Roşu, administrator special al CEH.
Din păcate, însă, CEH vinde, din nou, la preţuri mici, aproape de jumătate din costul de producţie, energia pe piaţa de profil. Asta, aşa cum spune administratorul, pe motiv că nu este deloc cerere, în condiţiile în care întreaga economie stagnează de o bună bucată de timp. „Preţul este unul foarte mic, în continuare economia stagnează şi nici nu se văd orizonturi foarte bune. De exemplu, preţul pe care l-am obţinut marţi a fost de  111 lei MWh, deci un preţ foarte, foarte mic. Spre comparaţie, anul trecut, în luna aprilie, aveam preţuri şi de 300 de lei. Azi vorbim de preţuri foarte mici”, afirmă Cristian Roşu.
Termocentrala de la Paroşeni reuşeşte să fie pornită doar în situaţii-limită, din lipsa de huilă, deşi aici a fost implementată una dintre cele mai moderne tehnologii de producţie e energiei electrice. Din păcate, doar Deva mai are abonaţi la sistemul de termoficare şi de alimentare cu apă caldă, iar din acest motiv, termocentrala de la Mintia lucrează fără oprire.
Paroşeniul, aşa cum spunea administratorul special, va produce energie până cel puţin la finele acestei luni.
Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „CEH a repornit termocentrala Paroşeni, din cauza lucrărilor CFR

 • 29 aprilie 2020 la 19:31
  Permalink

  o veche vorba romanesca spune ca omul harnic isi face iarna car si vara sanie- la astia este invers, de fapt de unde nu ai nici dumnezeu nu cere- atata poate actuala conducere

 • 29 aprilie 2020 la 20:06
  Permalink

  Si electricianu’ de serviciu cu taragotistu’ sef au fost sa taie panglica galbena, ca termocentrala de la Paroseni nu a mai fost pornita de peste un an de zile…zici ca acum au inaugurat-o, asa se lauda in presa ca a pornit. Oare angajatii de la termocentrala au stiut pe ce butoane sa mai apese sa porneasca?!

 • 29 aprilie 2020 la 22:39
  Permalink

  Maine e zi de salariu la CEH. Asta e singurul motiv pentru care a pormnit Paroseniul, nicidecum alte povesti.
  Dupa ce se dau salalriile se va opri si grupul de la Paroseni. Asta se intampla de cateva luni.

 • 30 aprilie 2020 la 07:42
  Permalink

  Garda de mediu ce face
  la pornire termocentral? Paro?eni polueaz? mediul mai r?u decât înainte exemplu în Lupeni Paro?eni nu puteai respira aerul poluat de aceast? termocentral?

 • 30 aprilie 2020 la 14:06
  Permalink

  termo a fost pornita pentru salariile ff mari ale derectorilor si ing sefi, care oricum sunt figuranti, pentru ca salariile muncitorilor – care sun aproape de ajutor social se asigura oricum de statul roman prin asa spusele servicii de sistem – un ajutor mascat dealtfel

Comentariile sunt închise.