Turiştii care vin la schi la Straja vor avea, şi un bazin de înot, iar finalul lunii aprilie este şi momentul la care se face ultima strigare pentru licitaţia respectivă.
Sunt bani alocaţi, prin Compania Naţională de Investiţii, iar primarul din Lupeni recunoaşte că aşteaptă acum constructorii cărora să le dea de lucru. „Din data de 29 aprilie şi până în 30, firmele care mai doresc, se pot înscrie pentru construirea unui bazin de înot în municipiul Lupeni. Pot să intre pe CNI. Noi am făcut toate demersurile şi scoatem la licitaţie în acest moment. Termenul limită este 30 aprilie. Sperăm ca să vină cât mai multe firme, că noi ne dorim să avem acest bazin”, a precizat Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.
Pentru construirea bazinului, care va fi amplasat la baza de urcare a telegondolei din Straja, a fost alocată suma  de 9 milioane de lei, fără TVA.
„O să încercăm să facem în aşa fel încât şi oamenii din Lupeni să poată ajunge acolo cu un mijloc de transport, pentru că ne adresăm copiilor”, mai spune Lucian Resmeriţă.
Staţiunea de munte Straja este una din principalele zone de atracţie pentru schiori, iar construcţia unui bazin de înot, la baza muntelui, ar putea fi exact ceea ce mai lipsea, pentru că turiştii să găsească aici un pachet complet.
Diana Mitrache