Aproape 60.000 de lei alocă Complexul Energetic Hunedoara pentru măsurătorile de mediu de la termocentrala Paroşeni.
Contractul presupune verificări tehnico – funcţionale, măsurători radiometrice de arie, verificarea contaminării radioactive nefixate de suprafaţă, calibrări şi etalonări pentru determinarea densităţii fluidului, intervenţii în caz de urgenţă, avarii, calamităţi şi alte situaţii neprevăzute, elaborare buletine de măsurători şi verificări tehnice, instruirea periodică şi pregătirea personalului, pentru instalaţia radiologică de măsurare a densităţii fluidului aferente instalaţiei de şlam dens şi instalaţiei de desulfurare de la SE Paroşeni – Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A..
Termocentrala de la Paroşeni a fost modernizată. Lucrările de modernizare au început în anul 2014. Contractul nu a fost însă unul care a decurs lin.
Constructorul a amenintat de mai multe ori că pleacă din cauza neplătii lucrărilor. Investitia a vizat construirea unei instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, dar si schimbarea tehnologiei de colectare, transport si depozitare a zgurii si cenusii rezultate în urma procesului de ardere a cărbunelui în termocentrală. Lucrările au costat peste 65 de milioane de euro.
Cosmin BACIU