Un nou contract pentru huila de la minele aflate pe program de închidere

Minele neviabile incluse în noua Societate Nationalã de Închideri de Mine trebuie sã încheie un nou contract pentru vânzarea huilei extrase. Costel Alic, directorul Complexului Energetic Hunedoara, spune cã huila din Valea Jiului se va vinde, în continuare cu 69,5 lei pe Giga Calorie.

Minele viabile, care urmeazã sp fie incluse, alãturi de Termocentralele Mintia si Paroseni, în nou – creatul Complex Energetic Hunedpoara, vor merge în continaure pe vechiul contract, la care se va încheia doar un nou act aditional. În aceastã categorie intrã minele Livezeni, Lonea, Vulcan si Lupeni. În schimb, cele trei unitãti extractive neviabile – Petrila, Paroseni si Uricani – aflate pe program de închidere – trebuie sã încheie un nou contract. „Huila se va vinde în continuare cu 69,5 lei pe Giga Calorie, dar se merge pe contracte diferite”, a explicat Alic. Miercuri, Guvernul a aprobat ordonan’a de urgentã privind Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, care poate prelua de la CNH personalul necesar desfãsurãrii activitãtii, respective personalul de la cele trei unitãti care se vor închide pânã în 2018.

Carmen Cosman

 

Advertisements

3 comentarii la „Un nou contract pentru huila de la minele aflate pe program de închidere

 • 16 noiembrie 2012 la 09:02
  Permalink

  USL-ul (PSD – PNL)prin acest director CEH,Costel Alic sa investeasca in minerit pentru a nu mai cumpara carbune din strainatate,sa nu ne creada prosti pana la alegeri.

 • 16 noiembrie 2012 la 18:19
  Permalink

  „minerii vaii” daca nu ma inghiti poti sa ma sugi.

 • 16 noiembrie 2012 la 21:18
  Permalink

  ai aparut DOBITOCULE

Comentariile sunt închise.