Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului va prelua peste 2000 de ortaci

Peste 2000 de mineri vor fi transferati la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului. Dupã de Guvernul a aprobat, miercuri, ordonanta de urgentã privind transferul personalului de la unitãtile neviabile ale Companiei Nationale a Huilei la noua societate, în urma statisticilor, 2455 de angajati ai Companiei vor fi transferati la noua societate.

”2455 trebuie sã fie. Dacã sunt la momentul în care discutãm 2455 e bine, dar cu sigurantã atâtia se vor transfera pentru cã în baza notificãrii pe care o avem depusã la Comisia Europeanã acesta este numãrul de personal pentru anul 2012. Au fost mai putini, dar s-au transferat dintre cei care îndeplinesc conditiile de pensie si urmeazã sã beneficieze de concedieri colective, de salariile compensatorii”, a declarat pentru Cronica Vãii Jiului, presedintele Sindicatului Muntele, Petre Nica.

Potrivit sursei citate, anul acesta nu se mai poate vorbi de o nouã transã de disponibilizãri.

”Poate la nul în martie, februarie va fi (runda de discponibilizãri-n.r.). anul acesta nu mai e timpul fizic necesar pentru disponibilizãri”,  a mai precizat Nica.

Conform notificãrii Comisiei Europene, teoretic, anul acesta ar fi urmat sã îsi înceteze activitatea 300 de angajati ai unitãtilor miniere neviabile din cadrul Companiei Nationale a Huilei, însã din cauza întârzierilor acest lucru s-a amânat pentru anul viitor. Este vorba de disponibilizãrile ce urmeazã a fi efectuate în rândul personalului de la unitãtile miniere neviabile care fac parte din Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului.

Monika BACIU

 

5 thoughts on “Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului va prelua peste 2000 de ortaci

 • 16 noiembrie 2012 at 09:12
  Permalink

  PSD-ul a facut disponibilizari si a inchis Mine si in perioada 2000 – 2004 iar acum continua la fel iar Termocentrala Mintia aduce carbune scump din strainatate in loc sa se investeasca in mineritul Vaii Jiului.Asta ca sa nu se mai laude Cristian Resmerita si Cosmin Nicula prin presa,daca spun ca nu sa facut disponibilizari si inchideri de Mine in perioada 2000 – 2004 cand PSD-ul a fost la guvernare sa-i bata Dumnezeu cu boli incurabile (cancer,…)pe mincinosi.

  Reply
 • 16 noiembrie 2012 at 09:29
  Permalink

  Alo PSD-ul (Cosmin Nicula si Cristian Resmerita) sunteti de 7 luni la guvernare de ce nu vreti sa faceti demersuri la guvern (Mariana Campean)ca printro Ordonanta de Guvern sa se schimbe calculul la iesirea la pensie la mineri sa nu se mai imparta la 30 ci la 20 cum a fost pana la 1 Ianuarie 2011 in Legea Veche,amanati prin parlament pana dupa alegeri ca dupa aceia uitati de noi Valea Jiului care au votat tot timpul ca fraieri cu PSD-ul iar Gorjul lui Victor Ponta infloreste si iarna,ca de nu sa taiat investitile in Gorjul lui.

  Reply
 • 16 noiembrie 2012 at 20:37
  Permalink

  NICULA SI RASNERITA ,VOCHITOIU SI MARZA ,2455 de oameni TREBUIE sa treaca la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiulu!!!
  asta presupune ca vor fi dati afara si oameni care nu si doresc sa iasa din sistem ., ca doara nu indeplinesc toti conditiile de pensionare ,2455 reprezinta un nr de personal FFF MARE
  VOI cand o sa va implicati in problemele vaii jiului?

  Reply
 • 18 noiembrie 2012 at 08:30
  Permalink

  Gorjul e in carti in a produce carbune pentru energia tarii inca din timpul portocaliilor…e greu acum pentru Vale sa dreaga busuiocul…mai ales cand la capitiolul investitii si infrastructura miniera am ramas cu buna stiinta repetenti…sa speram insa in continuare…mai glumind : poate depistam un nou zacamant si ceva metode de exploatare care nu necesita atat de mari eforturi pentru extragerea huilei

  Reply
 • 18 noiembrie 2012 at 11:06
  Permalink

  din pacate mineruii sint mintiti in continuare nimeni nu le poate garanta lor ca in momentul cind minele se vor inchide ii va prelua cineva,oameni tineri sint fortati sa plece in ordonanta pe cind lideri de sindicat sau sefi care au de ani de zile conditiile de pensie stau bine mersi si jefuiesc in continuare cu complicitatea politicului de ce nu spune nicula,razmerita sau altii nimic de asta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *