Trăiesc în cartiere sărace şi izolarea  i-a adus în pragul disperării, aşa că au cerut sprijin primăriei.  Vorbim despre aproape 100 de oameni din oraşul Petrila, care zilnic primesc mâncare de la primărie, iar acum, pentru că administraţia a reuşit să primească un transport de mezeluri, aproape 200 de oameni au primit pachete cu alimente, care să le ajungă măcar o săptămână. Primarul Vasilică Jurca ne spune că astfel caută să îi sprijine cât mai mult pe cei ce nu mai au nicio sursă de venit de ceva timp.

„La momentul acesta avem aproximativ 70 de persoane în evidenţele noastre, dar, cu siguranţă, sunt mai mulţi. Asta pentru că sunt unii care încă nu ne cer sprijin şi se descurcă cum pot. Am primit o sponsorizare şi avem acum o cantitate mare de alimente pe care o vom distribui şi ne ducem spre 200 de persoane care au nevoie de ajutor. Le dăm alimente pentru  aproape o săptămână”, a spus Vasilică Jurca, primarul oraşului Petrila.
Numai din bugetul local, a fost alocată suma de 100.000 de lei la Serviciul Public de Asistenţă Socială ca să poată fi spijiniţe acum, în primul rând,  cei cu copii şi care nu au alte venituri. Lor le este asigurată  hrana, iar  apoi pe listele celor ce au nevoie sunt şi persoanele  vârstnice care au venituri mici şi nu au alte posibilităţi, dar şi oameni care  nu pot să muncească în această perioadă.  La toţi aceştia se adaugă pensionarii din oraş, care nici ei nu stau mai bine şi cer acum ajutor la primărie, iar printre ei sunt inclusiv oameni veniţi din străinătate.  Potrivit statisticilor, numai în Petrila  sunt 3.400 de bătrâni,  dintre care doar  2.865 au venituri, adică pensie.
Diana Mitrache