Mai multe materiale de campanie ale candidatilor PP-DD din Valea Jiului au fost distruse în noaptea de miercuri spre joi. Unele surse vorbesc de o rãzbunare a contracandidatilor, însã liderul PP-DD spune cã sunt doar niste vandali.

Patru bannere ale PP-DD, de dimensiuni foarte mari, care erau amplasate în zona Spitalului de Urgentã Petrosani au fost atacate cu vopsea portocalie în noaptea de miercuri spre joi. Chiar dacã zona este împânzitã de camerele de supraveghere ale magazinelor din apropiere, vandalii încã n-au fost descoperiti. Din primele informatii, doi indivizi au aruncat dintr-o masinã mai multe pungi cu vopsea pe materialele electorale. Presedintele PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu a depus o plângere la Politia Petrosani si sperã ca vandalii sã fie prinsi. Cele mai afectate panouri electorale sunt cele pe care se aflã parlamentarul si candidatul PP-DD la deputati, Monica Iacob Ridzi. Candidatul la Senat din partea PP-DD în colegiul Valea Jiului nu poate crede cã ar putea fi mâna unuia dintre contracandidati.

„Am depus plângere si eu zic cã vinovatii vor fi prinsi. Sunt niste vandali, nu pot sã cred cã un om care candideazã la o demnitate în statul român poate sã facã asa ceva, cu mâna lui sau cu mâna altuia”, a declarat, Haralambie Vochitoiu, presedintele PP-DD Hunedoara. De la startul campaniei electorale acesta este cel mai grav incident petrecut în Valea Jiului.

Maximilian Gânju