O şansă în plus pentru oamenii fără locuri de muncă din Valea Jiului. Ministerul Fondurilor Europene a prelungit termenul de depunere a proiectelor pentru apelul privind “Îmbunătăţirea nivelului de competenţe profesionale şi creşterea gradului de ocupare a şomerilor şi persoanelor inactive din Valea Jiului în corelare cu nevoile pieţei muncii”.
Proiectele pot fi depuse până la data de 11 mai 2020. Apelul, deschis în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, dispune de un buget de 2 milioane de euro, pentru proiecte implementate în localităţile Petroşani, Vulcan, Petrila, Aninoasa, Lupeni şi Uricani.
Se vor finanţa: furnizarea de servicii specializate pentru stimularea ocupării, de informare şi consiliere profesională, de mediere a muncii, organizarea şi derularea de programe de formare profesională, evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale obţinute pe alte căi decât cele formale, serviciile de asistenţă (creşă, afterschool, acompaniere) pentru persoanele aflate în îngrijirea persoanelor din grupul ţintă al proiectelor.
Cosmin BACIU