Reprezentantii Primãriei si Administratiei Pietelor din Petrosani au tãiat azi panglica inauguralã a Pietei „Dacia” din Cartierul Aeroport. Spatiul de vânzare a produselor agro-alimentare a trecut, în ultimele luni, printr-o mai mult decât necesarã operatiune de modernizare fiind adaptatã, acum, cerintelor europene în domeniu.

Banii necesari derulãrii lucrãrilor au atins suma de circa 4 miliarde de lei vechi. „Modernizarea pietei era mai mult decât necesarã. Ne-am propus sã demarãm lucrãrile în acest an si sã le încheiem înainte de sosire iernii si, iatã, acest lucru s-a si întâmplat. Sunt mai mult decât multumit pentru cã am reusit, astfel, sã rezolvãm una dintre solicitãrile, mai vechi, ale comerciantilor si ale oamenilor care se aprovizioneazã cu produse agro – alimentare din aceastã piatã”, a spus Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Piata redeschisã ieri circuitului comercial dispune de un spatiu de vânzare acoperit cu policarbonat, instalat pe o structurã metalicã, de un grup sanitar si de un vestiar destinat administratorilor pietei. „Nu are rost sã vã dau prea multe detalii tehnice vis-a-vis de lucrãrile pe care le-am derulat timp de câteva luni de zile. Principalul este cã, de acum înainte, si noi ne putem derula activitatea în conditii europene dar, mai ales, ceea ce este cel mai important, si cumpãrãtorii si vânzãtorii de produse agro –alimentare”, a precizat Ioan Pristavu, administratorul pietelor din Petrosani.

Pânã la urmã, de noua investitie destinatã asigurãrii unui comert civilizat vor beneficia în primul rând cumpãrãtorii si vânzãtorii de produse agro – alimentare. „Vin de vreo 40 de ani sã vând aici, am stat tot timpul în frig si în curent dar, de acum, se pare cã am scãpat de reumatism”, a spus o vânzãtoare de legume care vine din judetul Gorj. „Chiar mã bucur pentru cã s-a fãcut aceastã investitie în modernizarea pietei. Era foarte necesarã dar, rãmâne sã vedem cum si cui le vor fi repartizate mesele”, a declarat o altã comerciantã. Repartizarea meselor din noul spatiu se va desfãsura vineri, 16 noiembrie, cu începere de la ora 10:00.

Mircea Nistor