A venit mobilierul stradal pentru Centrul Civic. Centrul civic al municipiului Petrosani începe sã prindã contur. Deja au fost amplasate câteva bãnci si cosuri de gunoi. Potrivit reprezentantilor Primãriei, anul viitor va fi finalizatã ”echiparea” totalã a zonei.

”Deocamdatã am montat 50 de bãnci si cosuri de gunoi. Restul urmeazã sã le montãm anul viitor”, a declarat city managerul Primãriei Petrosani, Marian Popescu.

Deocamdatã doar centrul civic va fi ”mobilat”, la Brãdet urmând ca mobilierul urban sã fie montat abia anul viitor.

Centrul civic al municipiului Petrosani a fost schimbat în totalitate gratie proiectului a cãrui implementare tocmai a demarat în urmã cu mai bine de un an de zile. Proiectul pentru reamenajarea centrului civic a fost finantat din fonduri europene si a costat 19,5 milioane de lei. Conform planului detaliat de lucrãri, în cadrul proiectului a fost reabilitatã zona pietonalã cuprinsã între Piata Victoriei si Parcul “Comunitatea Europeanã”, de lângã Teatrul de Stat “Ion D. Sîrbu”.

Zona pietonalã a fost reabilitatã  cu pavaj din piatrã, întrerupte de zone verzi, au fost reabilitate sau construite noi fântâni arteziene si spatii de odihnã, iar alte douã parcuri au fost si ele finalizate. În plus, lucrãri de reamenajare s-au desfãsurat si în zona de agrement de la Brãdet, unde s-a reconstruit întreg spatiul destinat turistilor.

Monika BACIU