Italienii şi-au lăsat deoparte grijile şi ne ajută pe noi cu Pollicino

Într-o perioadă în care Italia trece prin cea mai grea încercare, voluntarii de la Pollicino nu ne-au uitat. Au strâns bani şi, lăsându-şi deoparte grijile lor, s-au gândit la copiii de aici.
Italia este în plină pandemie, italienii nu mai vin aici să ajute la pregătirea mesei pascale, ca de obicei, dar ne-au trimis bani, şi nu au uitat copiii de aici.
„Italia este primul stat european afectat grav de coronavirus şi italienii încă se confruntă cu o situaţie absolut teribilă, dar asta nu a împiedicat cu nimic Comitato Pollicino Beluno să stea preocupat de ceea ce se întâmplă cu copilaşii noştri. Deşi şi ei au probleme grave, poate mai grave ca ale noastre, nu au putut să stea liniştiţi. Se apropia Paştele Catolic şi ei spuneau că va veni cel Ortodox. În mare majoritate, copilaşii noştri sunt ortodocşi şi au strâns o sumă de bani, donată de fiecare, iar acum am reuşit să facem aceste pachete, ce vor fi daruri”, a spus Florentina Presecan, director Cassa Pollicino Petroşani.
Este un gest pe care părinţii acestor copii l-au primit cu mare bucurie, acum, când cei mici nu mai pot beneficia de masa caldă zilnică la acest centru, dar nici de terapiile de care aveau mare nevoie. Pachetele cu alimente, însă, vin în cel mai potrivit moment şi fiecare a mulţumit pentru gestul italienilor.

„Este foarte bună ideea acesta pentru noi. Eu sunt o mamă singură şi îmi cresc singură copiii şi cu ajutorul acesta vom merge mai departe. E greu că nu putem veni cu ei la acest centru, dar nu avem încotro”, mi-a spus o mamă, care venise să preia pachetul cadou de la italieni.
„Este foarte bun ajutorul. Eu am 5 copii şi le mulţumesc italienilor încă o dată. Este minunat, un gest neaşteptat. Mă descurc mai greu, pentru că am observat cum a evoluat unul dintre copiii mei care are dizabilităţi.  Terapia îl ajuta  şi reuşea uneori să facă progrese, mergea, mai vorbea, iar acum ne lipseşte terapia”, a spus o altă mămică.
Italienii care susţin activitatea de la Pollicino au spus, încă de anul trecut, că nu prea mai au posibilitatea să ajute acest centru financiar, iar pandemia de gripă care a şi închis centrul, a creat o prăpastie şi mai mare pentru copiii de aici.
Este greu fără terapie, iar pentru cei care veneau la centrul de zi este şi mai greu. „Este foarte greu. Copiii cu dizabilităţi aveau nevoie permanent de terapiile şi de activităţile de aici. Copiii cu probleme de ordin social aveau probleme şi mai delicate, dar de altă natură”, a completat şi Florentina Presecan, director Cassa Pollicino Petroşani. Italienii de la Pollicino au demonstrat, o dată în plus, că ne sunt alături şi că, de la înfiinţarea acestui centru, nu au contat problemele lor, mai mult decât ale copiilor de aici. Gestul lor va aduce sărbătorile în casele tuturor beneficiarilor, chiar dacă, în acest an, este prima dată când nu mai încondeiază împreună ouăle de Paşti.
Diana Mitrache

Advertisements

2 comentarii la „Italienii şi-au lăsat deoparte grijile şi ne ajută pe noi cu Pollicino

  • 15 aprilie 2020 la 15:35
    Permalink

    Desigur au tuns gazonul,au sapat 2 randuri de ceapa,au toaletat 4 pruni in gardul de beton.Urmeaza vedete la mansarda dar nu mai mult de 3

  • 16 aprilie 2020 la 09:32
    Permalink

    ciudat comentariu cine a tuns gazonul sau e vedeta la mansarda?

Comentariile sunt închise.