Voluntarii de la Caritas şi centrul Maria Stein din Petroşani sunt în plină activitate, acum, când fiecare caută să pună câte ceva pe masa de Paşti.
Au primit ajutoare din partea unei fabrici de produse lactate şi, în aceste zile, le împart celor ce au nevoie de un sprijin.  „Noi suntem cei din linia a II-a. Suntem cei care am reuşit, în decursul săptămânilor de izolare, să ajutăm şi persoanele vârstnice şi pe cele aflate în nevoie, sărace, ori pe cele izolate la domiciliu. Sunt poate 600 de familii pe care le-am ajutat, datorită donaţiilor pe care le-am primit”, a spus Alexandru Kelemen, director Caritas Petroşani.
Voluntarii de la Caritas  fac apel către toate primăriile din Valea Jiului, ori ONG-urile ce ştiu oameni în nevoie, să li se adreseze, ca să fie acum ajutaţi. „Încercăm să  ajungem la familii cu foarte mulţi copii, de data aceasta, să ajutăm cum putem. Aducem un pic de sprijin comunităţii. Eu cred că, în aceste momente, când mulţi sunt lipsiţi de orice venit şi când sunt ţintuiţi în case, nu au nici capacitatea de a-şi face  un venit, ei trebuie ajutaţi”, mai spune Alexandru Kelemen.
Caritas vine în sprijinul celor ce au nevoie, în afara programului de asistenţă la domiciliu, acolo unde ajută bătrânii să îşi procure cele necesare.
Diana Mitrache