Pandemia de coronavirus ţine în stand-by sistemul de învăţământ. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a precizat că se vor relua cursurile, în funcţie de cum evoluează pandemia de coronavirus.
Nu se pune, cel puţin momentan, problema îngheţării anului şcolar, respectiv anului universitar. Conducerea universităţii din Petroşani este conectată, în permanenţă, la noutăţile şi deciziile din domeniu. Totodată, se discută şi cu ceilalţi conducători de universităţi din ţară.
”După ce se va organiza sesiune de bacalaureat va fi şi sesiunea de admintere. Vom primi nişte idei suplimentare pentru finalizarea studiilor la noi şi finalizarea bacalaureatului de la nivel naţional şi în funcţie de toate aceste lucruri şi noi ne vom organiza pentru a avea o activitate cât mai bună. Sesiune va fi pentru toată lumea la fel, vedem şi ce ordine se vor mai dispune de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi cum vor face toate celelalte universităţi din România, aşa vom face şi noi. Fie se vor ţine examenele online dacă această pandemie nu va avea un regres, fie vom decala perioada de sesiune în conformitate cu ordinele care vor veni de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.
Data reluării cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei. În contextul informaţiilor din prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea situaţiei de urgenţă şi luarea măsurilor de siguranţă, potrivit ministrului.
În învăţământul universitar, activităţile se vor desfăşura în mediul online, cu excepţia celor care necesită laborator său proiect. Activităţile care impun interacţiunea faţă în faţă vor fi recuperate intensiv după încetarea stării de urgenţă, a precizat ministrul.
Cosmin BACIU