Rezervele de huilă din abatajele deschise până acum la mina Livezeni din Petroşani au fost epuizate şi acum se lucrează la deschiderea unor noi orizonturi de lucru.
Minerii vor lucra în abataje, pentru a deschide un nou abataj, dar asta va dura câteva săptămâni bune, timp în care producţia de huilă a CEH va fi mult diminuată.
„A scăzut producţia de cărbune şi, începând de luni, 13 aprilie, pentru o perioadă de aproximativ 2 luni de zile, la Mina Livezeni se  lucrează la un nou abataj. Câmpul vechi de lucru s-a închis, aşa încât acolo se va deschide unul nou. Pentru mult timp de acum încolo acel abataj va ajuta CEH, dar până va da producţie, vom avea o perioadă moartă în care nu vom mai produce huilă. Asta înseamnă aproximativ 1.000 t pe zi”, a spus Cristian Roşu, administrator special al CEH.
Complexul Energetic Hunedoara mai are în componenţă mina Lupeni, Vulcan şi pe cea de la Lonea, pe lângă Livezeni, iar productivitatea diminuată va afecta sistemul de producere a energiei electrice. De altfel, de-a lungul ultimelor luni, CEH a mai făcut şi importuri de huilă, tocmai pentru a face faţă necesarul de cărbune din termocentrala Mintia. Asta, pentru că cea de la Paroşeni a fost mai mereu oprită.
Diana Mitrache