Investitii de 400 de milioane de euro pentru Complexul Energetic Hunedoara

Aproape 400 de milioane de euro vor fi investiti, in 2013, in Complexul Energetic Hunedoara. Cele patru mine viabile vor inghiti 92 milioane euro pentru investitii, in timp ce pentru termocentralele Mintia si Paroseni investitiile preconizate sunt de 300 de milioane de euro. Directorul noi entitati, Costel Alic, spune ca, pentru aceste investitii sunt necesare garantii de stat si a subliniat ca, in prezent, CE Hunedoara negociaza cu Eximbank si cu Ministerul Finantelor pentru obtinerea acestora. ”Suntem in negocieri cu Eximbank si cu Ministerul Finantelor pentru garantarea de catre stat a investitiilor pentru Mintia si Paroseni”, a declarat Costel Alic. Conform datelor oficiale, CE Hunedoara produce in prezent 2,1 TW si trebuie sa atinga, in 2015, un nivel de 5 TW.  „Ca sa facem fata cerintelor din piata mai trebuie sa trecem o etapa. Prin fuziune prin absorbtie trebuie sa vina si cele patru mine viabile din Valea Jiului in complex, urmand sa fim un jucator regional pe piata de energie. La intrare cantitatea de carbune trebuie sa fie de 3,5 milioane tone si la iesire trebuie sa se produca 5 TW. Acum producem 2,1 TW si trebuie sa ajungem la 5 TW, in 2015”, a mai spus sursa citata.

Carmen Cosman

Advertisements

5 comentarii la „Investitii de 400 de milioane de euro pentru Complexul Energetic Hunedoara

 • 15 noiembrie 2012 la 20:38
  Permalink

  Alo PSD-ule mincinos investiti si in mineritul Vaii Jiului nu numai in Gorjul lui Victor Ponta cu lignitul slab calitativ al vulpoiulor Condescu si Pisc. Faceti un proiect cu angajari de tineri pregatiti pentru minerit modern in Valea Jiului,nu campanie electorala. Investiti in pregatiri de noi campuri minere.

 • 15 noiembrie 2012 la 20:53
  Permalink

  USL-istilor (Cosmin Nicula – Cristian Resmerita -Mariana Campean) cand aveti de gand sa schimbati calculul la noua Lege a Pensilor pentru mineri sa nu se mai imparta la 30 ci la 20 asa cum a fost pana in 2011 in Legea Veche ca dupa alegeri uitati de noi voi politicienilor mai ales PSD-ul care a fost votat tot timpul in Valea Jiului.

 • 16 noiembrie 2012 la 09:17
  Permalink

  Scuzati amnezia de care sufar. Tocmai am uitat ca la campania din 2009 Condescu ducea sute de autocare de la CNLO (Compania Nationala a Lignitului Oltenia) sa-l sustina in campanie pe…ghici, ghicitoarea mea…TRAIAN BASESCU. Tocmai am uitat ca atunci cand s-au inchis minele BARBATENI, DALJA, VALEA DE BRAZI, PREPARATIA PETRILA, Ministrul Industrilor era RADU BERCEANU (zis si lupul) iar cand s-a luat decizia de inchidere a minelor URICANI, PAROSENI, PETRILA era tot pe o guvernare PDL si cel care s-a ocupat de caz poarta numele de ADRIAN VIDEANU (zis si viloi). Inca o data va rog sa ma scuzati ca am omis aceste lucruri. Apropo incep sa-mi aduc aminte si de niste SCENE de ziua tineretului. Chiar vreti sa-mi aduc aminte in totalitate?

 • 16 noiembrie 2012 la 10:12
  Permalink

  Primarul municipiului Petrosani este speriat de moarte de mitingurile USL din Petrosani motiv pentru care nu le mai da autorizatie. Recomandam simpatizantilor USL sa se plimbe pe trotuarul din fata Primariei municipiului Petrosani cu o plancarda legata de gat pe care sa scrie CETATEAN LIBER.

 • 16 noiembrie 2012 la 10:26
  Permalink

  Bai „minerule”! Tu citesti materialele sau doar postezi comentarii pe care ti le dicteaza altii. Cred ca nu esti si nici nu ai fost miner. Sincer.
  Bebe Alic e prieten bun cu Nicula, asta se vede, il sprijina mult si in campanie. Bravo voua, baieti!

Comentariile sunt închise.