Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor beneficia de prime cu ocazia sărbătorilor Pascale. Încă nu a fost stabilit cuantumul primelor, însă acestea se vor acorda pentru a respecta prevederile  contractului colectiv de muncă de la nivelul societăţii.
”Se va respectat contractul colectiv de muncă, nu pot să dau un cuantum, însă primele trebuie acordate având în vedere că angajaţii noştri sunt pe program de funcţionare continuă, ei vin la serviciu şi înfruntă, în fiecare zi, pe lângă riscul profesional şi riscul infectării cu COVID. Situaţia noastră economică este destul de dificilă, dar se va respecta cu siguranţă contractul colectiv de muncă, însă nu ştim cuantumul”, a declarat Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului Muntele.
Complexul energetic Hunedoara se confruntă cu mari probleme financiare. La acestea contribuie acum şi criza medicală. Este cerere scăzută pe piaţa de energie, iar acest lucru se reflectă şi în balanţa financiară a Complexului Energetic Hunedoara. De precizat este faptul că minerii şi energeticienii au primit prime şi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. 300 de lei a fost atunci valoarea primelor.
Cosmin BACIU