Minerii şi energeticienii – în prima linie

Minerii şi energeticienii vin la lucru în mod normal, iar CEH şi-a reorganizat întreaga activitate pentru a furniza energie electrică şi termică, la Deva.
Este o perioadă extrem de dificilă şi sindicatele au ţinut să le arate sprijinul total celor ce vin zilnic la lucru şi sunt, ca şi alţi oameni importanţi în aceste zile, în prima linie.
„Sindicatul Muntele mulţumeşte minerilor, energeticienilor, lucrătorilor auxiliari şi lucrătorilor din cadrul CEH, care, alături de medici, asistenţi medicali, jandarmi, poliţişti, lucrători de la Apele Române, vin la serviciu în fiecare zi, înfruntând, pe lângă riscul profesional, şi acest risc al infectării cu COVID -19”, a spus Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
Situaţia Complexului Energetic Hunedoara nu este una tocmai bună, însă, sindicatele spun că fac demersuri ca activitatea extractivă, ca şi cea de producere a energiei electrice să continue şi după ce pandemia va lua sfârşit.
Acesta a fost şi motivul pentru care au remis un comunicat de presă, prin care sindicatul îi asigură de tot sprijinul. „Vreau să le spun că vom face  tot ceea ce este posibil ca această activitate, minerit şi energie, să continue în judeţul Hunedoara şi în Valea Jiului şi după ce această criză va fi trecut”, a mai spus liderul minerilor şi al energeticienilor.
Complexul Energetic Hunedoara s-a reorganizat, activitatea se desfăşoară pe 3 schimburi, în loc de 4, cu timpi de pauză în care se igienizează spaţiile, iar până acum au fost doar câţiva angajaţi izolaţi la domiciliu, dar un singur caz confirmat. „Caz cert şi confirmat a fost doar unul în cadrul CEH care, din câte ştiu eu, şi-a revenit şi, după 14 zile de carantină, va începe lucrul normal”, a conchis Darius Cîmpean.
CEH funcţionează cu minele Lupeni,  Livezeni, Lonea şi Vulcan, termocentrala de la Deva şi, atunci când se poate şi cu cea de la Paroşeni, dar are în componenţă şi sucursala PrestServ, acolo unde sunt salvatorii minieri.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Minerii şi energeticienii – în prima linie

 • 10 aprilie 2020 la 07:45
  Permalink

  lauda-i pe …. ca lucreaza, mai putin sefii cu salarii marii din cnh care mai au putin si se baricadeaza in sediu, pacea sindicala e asigurata,

  Răspunde
 • 10 aprilie 2020 la 20:28
  Permalink

  In prima linie de la coada…

  Răspunde
 • 12 aprilie 2020 la 15:26
  Permalink

  Astia au inebunit de tot? Pai ce lucreaza indivizii de la Apele Romane?? Toata institutia este una parazitara, nu lucreaza nimic nici in vremurile normale.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.