Draftul elaborat de experţii PriceWaterhouseCoopers va fi analizat de autorităţile locale. Experţii Price Waterhouse Coopers au identificat trei viziuni pentru Valea Jiului.
Compania PricewaterhouseCoopers a fost selectată de Comisia Europeană prin Structural Reform Support Service (DG-Reform) în luna octombrie 2019 să sprijine Ministerului Fondurilor Europene în proiectul care prevede elaborarea Strategiei pentru Valea Jiului în procesul de tranziţie de la cărbune. Trei scenarii au identificat cei de la prestigioasa companie de consultanţă.
”Este un lucru bun că s-a ajuns la un punct, care nu reprezintă un punct final. Ne aflăm în primul pas de dezbatere şi va trebui să analizăm cu atenţie strategia care la un moment dat va trebui aprobată de către Guvernul României şi de cei de la fondurile europene. Dar dacă cofinanţările vor fi de 40% acest lucru nu va fi bine pentru Valea Jiului. Alături de echipa care se ocupă de această strategie, din cadrul Primăriei municipiului Lupeni, vom analiza toate aspectele şi vom lua anumite decizii, şi în primul rând să vedem dacă ei au ţinut cont de nevoile noastre”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni.
Valea Jiului – Generator de inovaţie în sectorul energetic românesc, Valea Jiului – Centru de reconversie profesională şi specializare inteligentă din România şi Valea Jiului – Una dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale României în orice anotimp sunt cele trei viziune identificate de experţii de la Price Waterhouse Coopers.
Documentul este lansat în dezbatere publică, iar autorităţile locale de la Lupeni sunt că vor analiza îndeaproape această staretgie şi dacă este cazul vor trimite observaţii.
Cosmin BACIU