Spitalul de Urgenţă Petroşani a achiziţionat 400 de teste rapide din sânge care pot fi folosite pentru pacienţi şi personalul medical suspect de infecţia cu noul coronavirus COVID – 19 şi care pot determina infecţia.
“Am achiziţionat 400 de teste rapide din sânge, care au ajuns astăzi la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Sunt teste care pot fi folosite pentru pacienţi şi personalul medical suspect de infecţia cu noul coronavirus COVID – 19 şi care pot determina infecţia.
În urma consultării cu conducerea Spitalului de Urgenţă Petroşani am luat decizia de a dona 100 dintre aceste teste către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, pe fondul situaţiei medicale dificile existente la această unitate sanitară, unde mai multe cadre medicale au fost confirmate sau sunt suspecte de infecţia cu COVID – 19. Am luat legătura cu Instituţia Prefectului de Hunedoara, care gestionează activitatea în această perioadă, şi ne-am manifestat disponibilitatea de a dona cele 100 de teste rapide din sânge, iar acum suntem în aşteptarea răspunsului”, a precizat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.
Săptămâna viitoare, ca urmare a demersurilor întreprinse, Spitalul de Urgenţă Petroşani va mai primi încă 2000 de teste rapide din sânge pentru determinarea infecţiei cu noul coronavirus.