Să meargă treaba pare un dicton de care ar trebui să se folosească orice meseriaş din România, iar la asta s-a gândit un tânăr din Petroşani. Mihai Ajder a venit cu ideea, inedită la acest moment, să creeze un spaţiu virtual unde să se găsească atât cei mai pricepuţi oameni în diverse domenii, cât şi cei ce ar avea oricând nevoie de serviciile lor.
Aşa că, dacă ai nevoie de un zugrav, un electrician, un mecanic bun, un dulgher, un fotograf, ori cine mai ştie ce ţi se strică prin casă, atunci musai pe acest site îl găseşti. Se numeşte www.sameargatreaba.ro
şi pagina  poate fi accesată pentru orice problemă, pentru că, ştim cu toţii, găsim greu meseriaşi care să ştie să îşi facă bine treaba. „Site-ul se adresează întregii ţări şi meseriilor şi serviciilor vaste. Să zic unde nu ne adresăm, nu ne adresă frizerilor sau coaforilor. Dar ne adresăm oamenilor care vin şi îşi prestează un serviciu acasă. Sunt 24 de domenii şi peste 200 de servicii, cum ar fi amenajări interioare, amenajări exterioare, prelucrări de lemn, metal sau sticlă, instalaţii electrice, sanitare, de curent slab, servicii de mutare şi relocare, servicii care au o valoare şi pe care nu toată lumea le poate presta”, ne spune Mihai Ajder, administratorul site-ului.
Mihai ne spune că a tot observat faptul că nu se mai face şcoală cum trebuie şi că sunt desfiinţate şi şcolile profesionale,  firmele de profil nu mai găsesc nici ele angajaţi calificaţi, strungari sau  sudori, cei buni ies la pensie, iar cei mai tineri pleacă din ţară, iar atunci a gândit acest loc virtual în care să ţină laolaltă pe toţi.
„Caut meseriaşi, pentru că ştiu bine că un meseriaş nou venit pe site, nu va avea a doua zi chiar 10 comenzi în mail, de unde să aleagă. Dar un beneficiar, în momentul în care pune anunţ, poate chiar aşteaptă 10 prestatori să îl contacteze. Acum caut prestatorii să îi aduc pe site. Se va debloca lumea şi vom începe să construim, să ne amenajăm casele, iar aici vor avea de unde să aleagă”, mai spune Mihai.
Dacă vrei ceva, publici anunţul gratuit pe site, dar în el trebuie să dai toate detaliile, inclusiv bugetul şi termenul de timp pe care îl doreşti, dacă vrei un zugrav, spre exemplu.
Site-ul e împărţit pe domenii şi judeţe, ori regiuni, iar cei care au nevoie de servicii, ca şi cei care prestează, pot veni acolo. „Am marşat mai mult pe prestatori, iar ei acum sunt mai mulţi pe site, decât beneficiari, dar vreau cât mai mulţi să vină. Prestatorul, pe lângă că are acolo toate datele de contact, are două rubrici galerie de documente şi galeria de lucrări. Acolo găseşti certificări, cum ar fi o firmă de securitate, că are atestate, sau cea de dezinfecţie, că tot e la modă, că e autorizată. În portofoliu, poate încărca până la 10 poze cu lucrările reprezentative. Toate aceste informaţii nu sunt vizibile tuturor. Nu vindem date, dar doar în momentul în care beneficiarul este interesat, primeşte datele”, a conchis cel care a avut ideea lansării acestei platforme on-line. Dacă sunteţi interesaţi, nu trebuie decât un singur click pe adresa de facebook, (https://www.facebook.com/pg/sameargatreaba/services/?ref=page_internal), iar în acest moment trebuie să ştiţi că cei mai mulţi meseriaşi înscrişi sunt din Cluj, Bucureşti, Hunedoara şi Timişoara.
Site-ul a fost lansat în noiembrie 2019 şi acolo găsim inclusiv recenzii ale beneficiarilor. Mihai ne spune acum că el ar îndemna pe toată lumea să îşi acolo un cont, pentru că nu ştii când ai nevoie şi aşa ştii unde să apelezi.
Diana Mitrache