Nici un director, sef de serviciu ori angajat al operatorului de apã si canal nu va mai avea voie sã meargã la cumpãrãturi cu masina institutiei.

Conducerea Apa Serv Valea Jiului vrea sã stopeze furturile si pierderile iar pe lângã mãsurile luate împotriva consumatorilor, a trecut si la curãtenie în propria ogradã. Prima decizie a fost ca dupã terminarea programului de lucru, fiecare masinã din parcul auto sã fie garatã în curtea institutiei. Nici un sef nu mai are voie sã-si ia autoturismul de serviciu acasã, iar în scurt timp toate masinile vor fi dotate cu sistem de urmãrire prin GPS. „S-a terminat cu situatiile de genul în care toate parcãrile supermarketurilor erau pline de masinile Apa Serv pentru sefii mergeau cu masina de serviciu la cumpãrãturi. Dupã ora 15 toate masinile sunt garate în curtea regiei, nimeni nu mai merge acasã cu masina de serviciu. Si eu merg cu masina personalã la muncã, restul sefilor de ce nu pot. În fiecare lunã sunt costuri cu carburantii pentru masini de 60 de mii de lei, trebuie sã facem si economie”, a declarat, Costel Avram, director general SC Apa Serv Valea Jiului. Avram merge mai departe si spune cã dupã ce si-a lãsat subordonatii cu functii de conducere fãrã masini de serviciu, va dota fiecare autoturism cu sistem de monitorizare prin GPS.

În acest fel se va cunoaste exact traseul fiecãrei masini, iar angajatii nu mai pot minti cã au fãcut deplasãri în interes de serviciu iar în realitate si-au rezolvat alte probleme. Pe de altã parte, Avram recunoaste cã nu va fi deloc popular printre sefii de servicii din Apa Serv mai ales cã le-a tãiat si lefurile cu 5 procente, însã spune cã treaba lui este sã facã regia sã meargã si mai putin sã câstige simpatia unora.

Maximilian Gânju