Dacă vineri, raportarea arăta că sunt 108 cazuri de oameni îmbolnăviţi în judeţul Hunedoara, până sâmbătă, numărul acestora crescuse deja la 123.
Numărul persoanelor infectate creşte exponenţial şi, dacă în Valea Jiului exista la început un singur caz, cel al pacientei de 21 de ani, care a destabilizat total spitalul de la Petroşani, 3 secţii intrând ulterior în carantină şi peste 100 de angajaţi în izolare, sau tratament la Timişoara, acum vorbim despre judeţul Hunedoara în primele 4 din ţară, în ceea ce priveşte numărul de cazuri confirmate. Dar avem şi 14 decese raportate aici.
Pe primul loc în topul naţional, cu peste 1000 de cazuri, este judeţul Suceava, care a şi fost închis prin ordonanţă militară, urmat de Bucureşti, unde sunt aproape 600 de cazuri, raportate duminică dimineaţă, Hunedoara fiind pe locul VIII în acest clasament.
De precizat, însă, că Deva este un focar important, iar graficul îmbolnăvirilor creşte în continuare, fără să se oprească. Din 6 decese raportate sâmbătă seara în România, 3 sunt din Hunedoara: un bărbat de 51 de ani, un altul de 78 de ani şi o femeie de 79 de ani, toţi cu probleme de sănătate şi toţi confirmaţi cu coronavirus, după ce au murit, la două sau chiar 3 zile. Până ieri pe teritoriul României, au fost  confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate şi externate. In Hunedoara au fost inregistrate 124 de cazuri confirmate. Totodată, pana ieri, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa,  Bistriţa-Năsăud,  Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi,  Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat
Diana Mitrache