Statistica realizată de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului se raportează la primele două luni ale anului, comparaţia fiind făcută cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Creşteri substanţiale au fost înregistrate în mai multe regiuni ale ţării, însă la nivel naţional numărul de firme dizolvate a crescut cu 3,13%, în primele două luni din 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.
Raportat la primele două luni din 2019, cele mai mari creşteri ale numărului de firme dizolvate s-au înregistrat în judeţele Braşov (plus 100,66%), Covasna (plus 67,86%) şi Hunedoara (plus 50%). Domeniul de activitate care a înregistrat cele mai multe dizolvări de firme în ianuarie – februarie 2020 este comerţul cu ridicată şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, unde s-au înregistrat 1.584 de dizolvări la nivel naţional. Construcţiile şi activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice sunt alte două domenii de activitate unde s-a înregistrat un număr mare de dizolvări de firme, şi anume 598, respectiv 539.
Maximilian Gânju