Pentru a veni în sprijinul enoriaşilor, văduviţi în acest an chiar şi de Drumul Crucii, autorităţile locale de la Lupeni s-au gândit să ţină lumea în siguranţă şi să le ducă sfintele paşti direct acasă.
Este o decizie despre care primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă a vorbit ca fiind cea mai sigură metodă de a nu îmbolnăvi populaţia.
„Sâmbătă, 18.04.2020, începând cu ora 12,00 la toate Bisericile din municipiul Lupeni va avea loc SLUJBA DE SFINŢIRE A SFINTELOR PAŞTI. În urma consultării cu reprezentanţii Bisericilor din municipiul Lupeni, am hotărât că începând cu ora 12.30 să împărţim la toate casele şi locuinţele din municipiul Lupeni SFINTELE PAŞTI. La această acţiune ne bucurăm de sprijinul domnului Emil Părău, de reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Lupeni, ai bisericilor şi a organizaţiilor umanitare din municipiul Lupeni. Rog toţi cetăţenii municipiului Lupeni şi nu numai, ca în NOAPTEA DE ÎNVIERE să stea la balcoanele blocurilor şi în curţile caselor cu o lumânare aprinsă şi să rostim împreună HRISTOS A ÎNVIAT!”, a scris pe pagina sa de socializare Lucian Resmeriţă.
Pe de altă parte, în acest an aici nu va mai avea loc nici procesiunea Drumul Crucii şi. Pentru prima dată în ultimele două decenii, nimeni nu va reface traseul Mântuitorului pe drumul de munte, până la schit. Restricţiile impun că oamenii să nu părăsească locuinţele seara, iar de cel puţin două săptămâni, în nicio biserică nu mai este permis accesul enoriaşilor, la nicio slujbă.
Diana Mitrache