108 cazuri confirmate în Hunedoara

Județul Hunedoara are în acest moment 108 cazuri confirmate, cele mai multe, respectiv 866 fiind la Suceava. Iar pe locul II, cu 544 de cazuri confirmate este Bucureștiul.
Un medic infecționist din Spitalul de la Vulcan va pleca în concediu de îngrijire al copilului, iar 15 cadre medicale de la Petroșani s-au autoizolat, după ce o femeie de 68 de ani a murit la Spitalul de Urgență din Petroșani, în 1 aprilie, iar o zi mai târziu s-a aflat că era infectată și cu coronavirus.
Până în 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.
Direcția de Sănătate Publică a înaintat Ministerului Sănătății un plan de reorganizare întocmit de cei de la spitalul din Deva, în baza căruia unitatea medicală să poată să fie deschisă. În aceste condiții spitalul va lucra în regim COVID.
Totodată, în baza planului aprobat de secretarul de stat Raed Arafat, această unitate medicală va trebui să-și redimensioneze activitatea astfel încât să poată să crească numărul paturilor pentru a fi pregătită pentru perioada următoare.
Totodată, până acum, 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

Advertisements

Un comentariu la „108 cazuri confirmate în Hunedoara

  • 3 aprilie 2020 la 13:42
    Permalink

    rusine,dupa ce va trece coronavirusul se vor intoarce toti la munca sanatosi , fara probleme ,fara rusine

Comentariile sunt închise.