Spitalul din Vulcan a rămas şi fără secţia de Pediatrie. Secţia s-a închis, pentru o perioadă de timp, după ce unul din cei doi medici a ieşit la pensie, iar ceilalţi au optat pentru activitatea din cabinetele de medicină de familie.
Unul din cei doi medici pediatri de pe secţia de Pediatrie a ieşit la pensie începând cu data de 1 aprilie.
”Ceilalţi medici cuprinşi până acum în linia de gardă nu îşi mai pot onora contractele de gardă, fiind medici de familie care îşi desfăşoară activitatea în CMI, iar în perioada stării de urgenţă (COVID-19) aleg să îşi desfăşoare activitatea doar în CMI. Practic nu se poate asigura continuitatea asistenţei medicale pentru pacienţii internaţi pe secţia de Pediatrie”, arată hotărârea Comitetului Director a Spitalului municipal Vulcan. Astfel, Comitetul Director a decis suspendarea activităţii secţiei de Pediatrie pentru o perioadă nedeterminată de timp, până la găsirea unor soluţii în acest sens.
”Personalul sanitar mediu va fi redistribuit către celelalte structuri medicale din cadrul spitalului în funcţie de necesităţi pe întreaga perioadă a suspendării activităţii secţiei de pediatrie”, mai arată hotărârea. În plus, pacienţii pediatrici, adică copiii, care necesită internare într-un serviciu de  pediatrie vor fi redirecţionaţi către unităţile medicale care au în structură servicii de pediatrie funcţionale.
De altfel, Spitalul municipal Vulcan nu este acreditat. Unitatea medicală nu are nici secţie ATI, iar în condiţiile în care secţia de Pediatrie şi-a suspendat activitate, nici partea de Obstetrică-Ginecologie nu are un viitor foarte cert.
În plus, în această perioadă, Spitalul municipal Vulcan este spital suport pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
Cosmin BACIU