Sindicalistii de la Muntele sunt fete mari! Noi, presa suntem de vina ca au iesit saptamana trecuta minerii in strada, si tot noi, presa, suntem acuzati de liderul maxim Bebe Nica ca intentia noastra a fost si este “de a atrage liderii sindicali in diversiuni si zvonistici gratuite lansate pe piata media din Valea Jiului”.

Onorabilul lider Bebe Nica, pentru  minerii care nu-l cunosc, este unul si acelasi ipochimen care toaca banii minerilor cu un cinamatograf pe la Lupeni, ori care ar fi vrut sa-i tradeze pe ortaci daca directorul general Constantin Jujan l-ar fi numit director la mina Lupeni.  Liderul Bebe Nica are tupeul sa ne acuze pe noi, ca  am incercat intr-un articol sa sugeram ca minerii pe care ii reprezinta nu ar avea nicio problema si ca incercam sa-i discreditam pe ei, liderii sindicatului Muntele.

De asemenea, Bebe Nica incearca sa ne convinga de faptul ca protestul de saptamana trecuta a minerilor din sindicatul Muntele a fost o actiune spontana. Nu incerc sa-l contrazic pe Bebe Nica, poate nu cunoaste notiunea de spontan, (dex-ul spune spontan= care se face sau se produce de la sine, fara vreo cauza exterioara aparenta; care se face de bunavoie, fara a fi silit de nimeni; care apare brusc, pe neasteptate), dar poate ne explica cum de se stia de cu o zi inainte de protestul “ spontan” ce va urma la unitatile miniere unde au o oarece influenta oamenii lui… Cozma, Temneau, Jurca, ori Domokos. Oare daca actiunea celor de la Muntele din data de 1 februarie nu era asa cum am interpretat-o noi, doar o manipulare ieftina a unor lideri care incearca sa-si ascunda neputinta, de ce in fata Companiei Huilei nu am vazut 7.000 de mineri?  Ca doar, nu-i asa Nica? ai “organizatia sindicala ce reprezinta cea mai mare parte a minerilor din Valea Jiului”.In ce priveste acuzatia ca nu am cunoaste problemele minerilor, le sugeram liderilor de la sindicatul Muntele sa nu isi faca griji in ceea ce ne priveste, le cunoastem chiar mai bine decat ei, iar prin mijloacele pe care le avem, am incercat si incercam de fiecare data sa-i ajutam si sa-i scapam de ciocoii care se imbuiba de pe spinarea lor.Noi suntem si vom fi mereu in slujba oamenilor, vom fi intotdeauna disponibili unei colaborari corecte, dar nu vom tolera minciuna, manipularea si dezinformarea. Nica, pentru astfel de “ informari corecte” cauta-ti ziaristii tai preferati de la alta publicatie… mai de dimineata!

Marius MITRACHE