Aproape 30 de oameni asigură funcţionarea sistemului energetic din carantină

Complexul Energetic Hunedoara va asigura funcţionarea fără întreruperi a sistemului energetic naţional, cu oamenii de la termocentrala Mintia.
Personalul care va face asta a fost cazat la o pensiune de lângă termocentrală şi nu va fi lăsat să ia legătura nici măcar cu familia, pe perioada decretării stării de urgenţă. Este o măsură ce a fost impusă doar acestor angajaţi, în timp ce la Paroşeni, spre exemplu, personalul lucrează de acasă, alternativ. „Va trebui să ţinem în izolare, respectând art 5 din Ordonanţa Militară nr 4, un număr de 29 de persoane, care vor fi carantinate la o pensiune  din apropierea termocentralei Mintia. Ei nu vor putea să meargă acasă şi nici nu vor putea să ia legătura cu oameni din exterior pe toată perioada cât va fi starea  de urgenţă decretată. Ei rămâne acolo, vor lucra la termocentrală şi nu vor intra în contact cu nimeni din exterior. Noi asigurăm cazarea şi masa şi ei sunt cei care oricând pot porni grupurile energetice, la nevoie”, a spus Cristian Roşu, administrator special la CEH.
Sunt oamenii cei mai importanţi, care ştiu oricând ce au de făcut, iar pentru că alimentarea cu energie electrică şi termică este vitală, aceşti oameni sunt ţinuţi în siguranţă maximă. Asta, în timp ce la Paroşeni, termocentrala care nu prea a funcţionat în acest an, angajaţii sunt lăsaţi să plece acasă, ba chiar unii stau ţi două săptămâni fără să lucreze.
„La Paroşeni, jumătate din personal va fi acasă, iar jumătate vor veni la  servici, în timp ce restul stă acasă. Se vor roti din 14 în 14 zile, cu posibilitatea, dacă va fi nevoie, ca să vină să funcţioneze din plin şi la Paroşeni, dacă va fi necesar”, mai precizează administratorul special. În plus, minerii lucrează pe 3 schimburi, iar pauza dintre acestea este de 3 ore. Totul, pentru ca echipele de mineri să nu se întâlnească şi să se poată face temeinic dezinfectarea zonelor în care lucrează fiecare echipă, la plecarea din şut. Măsurile au fost absolut necesare, după ce Ordonanţa militară numărul 4 a impus o serie de restricţii pentru funcţionarea în condiţii optime a sistemului energetic naţional.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Aproape 30 de oameni asigură funcţionarea sistemului energetic din carantină

 • 1 aprilie 2020 la 19:32
  Permalink

  La paroseni stau oamenii acasa pentru ca sunt fortati sa-si ia concediu de odihna . Oare codul muncii ce zice?

  Răspunde
  • 1 aprilie 2020 la 19:47
   Permalink

   ce fac daca uzina nu merge? vin si se uita unul la altul si statul plateste bani buni din bugetul statului ? vorba „cetateanului” cat timp sunt bani la bugetul statului nu ne pasa

   Răspunde
 • 1 aprilie 2020 la 19:56
  Permalink

  cum pot 30 de oameni sa asigure functionarea sistemului energetic? nu este o greseala?

  Răspunde
  • 1 aprilie 2020 la 20:51
   Permalink

   Nu asigura nimic, mai ales ca daca se imbolnavesc cei de la chimic sau din carbunarie se opreste tot. Grupul nu poate functiona nici fara apa, nici fara carbune.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.