Sute de oameni din fiecare oraş caută sprijin la primăriile de unde locuiesc. Nu mai au bani, nu au posibilitatea să lucreze, iar printre ei sunt şi cei care s-au întors din străinătate.
Situaţia este una cu care primarii din Valea Jiului nu s-au mai confruntat şi, nu e zi în care oamenii să vină să ceară ajutor la primărie. Sunt oameni care s-au trezit fără venituri, fără bani şi, dacă mai au şi copii, situaţia devine dramatică. Aşa se face că numai la Petrila sunt 1.000 de oameni fără niciun venit şi mulţi copii.
„Deja avem mai multe familii a căror copii luau masa la Salvaţi Copiii, iar acum găsim noi soluţii pentru ei. Am alocat 100.000 de lei la Serviciul Public de Asistenţă Socială ca să putem sprijini acum aceste familii, în primul rând pe cei cu copii şi care nu au alte venituri. Lor le asigurăm mai întâi hrana, apoi intră în calcul şi persoanele  vârstnice care au venituri mici şi nu au alte posibilităţi, dar şi oameni care  nu pot să muncească în această perioadă”, a explicat Vasilică Jurca, primarul oraşului Petrila, situaţia din oraşul său.
La toţi aceştia se adaugă pensionarii din oraş, care nici ei nu stau mai bine şi cer acum ajutor la primărie.
„Vreau să vă spun că inclusiv din străinătate au venit şi ne-au cerut sprijin. Ne spun că nu au bani, nu au venituri şi noi căutăm să găsim soluţii. Ieri am primit o situaţie şi de la Casa de pensii, unde de asemenea este o problemă. Avem în Petrila 3.400 de bătrâni, trecuţi de 65 de ani, dintre care doar 2.865 au venituri, adică pensie. Cam 1000 nu au niciun venit”, mai spune primarul. Situaţia este valabilă în fiecare oraş şi pentru că oamenii nu mai au de lucru, cer acum sprijin autorităţilor locale.
Diana Mitrache