Toate firmele îşi trimit acasă angajaţii, personalul ia şomaj tehnic sau mai nimic, mii de oameni nu ştiu din ce vor trăi în perioada următoare, dar, cu toate astea sunt şi oameni peste care a dat oarecum norocul.
Este şi cazul unor tineri din oraşul Petrila, care şi-au făcut acum câteva luni o firmă de deratizare şi dezinfecţie, iar acum nici nu mai fac faţă comenzilor. Ar fi de lucru zi şi noapte, ne spun aceştia. niţial, când au făcut cursurile necesare şi au înfiinţat firma, abia dacă primeau câte o comandă din timp în timp. Mai dezinfectau subsolurile, după ce vidanjorii scoteau dejecţiile şi rar se găseau oameni să ceară dezinsecţia. Acum, însă, abia fac faţă comenzilor, iar situaţia pare să  prospere cu fiecare zi. Ne spun asta oamenii care au găsit, fără să ştie, reţeta succesului în aceste vremuri la care nimeni nu s-a gândit vreodată.
„Nu am fost solicitaţi înainte. Noi de abia făcusem firma mai înainte de pandemie şi făceam maxim subsoluri de bloc. Nu aveam până acum comenzi, dar acum e nevoie şi sperăm să se termine totul cu bine”,  a spus Mihai Adrian Andronache,  reprezentant al unei firme de dezinfecţie.
Lucrează mult, intră în contact cu oamenii, fără să ştie dacă sunt sănătoşi sau nu, dar spun că se protejează şi chiar îi roagă pe toţi să fie înţelegători, să stea în case şi să îi lase să îşi facă treaba corect. Şi pentru asta, nu ar fi rău să le lase uşile blocurilor deschise, fără să mai ia contact cu ei, pentru că de lucru este mult.
„Am fost inspiraţi şi am comandat destulă soluţie aşa că acum avem. Suntem expuşi, pentru că punem măna pe toate uşile la scările de bloc, mai intrăm în contact şi cu locatarii, care încă stau afară, dar noi avem echipament de protecţie, mănuşi, salopete ”, spune cel care a iniţiat această afacere.  Firma le aparţine unor tineri din Petrila, care au acum comenzi în mai multe locuri din Valea Jiului şi se pare că, acum, în aceste zile, ei sunt cei care au cel mai mult de lucru.
Diana Mitrache