Consiliul local al municipiului Vulcan urmeazã sã aloce mai multi bani pentru paramedicii de la Salvital. Este o decizie pe care consilierii o vor lua vineri în sedinta de consiliu, dupã ce, pânã acum, de la Vulcan mergeau doar 5 lei pe cap de locuitor.
Primarul Gheorghe Ile a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotãrâre prin care va dubla suma alocatã acestui serviciu atât de util în aceste zile. Astfel de mãsuri au fost luate si în alte localitãti ale Vãii Jiului, dar si din tot judetul Hunedoara, dupã ce paramedicii de aici au protestat cã sunt mult mai slab plãtiti, în comparatie cu cei de la ISU, care fac aceeasi muncã, în aceleasi conditii.
Si primãria Deva vine în sprijinul acestui serviciu. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã Deva, al cãrui presedinte este primarul Florin Oancea, a decis acordarea unui sprijin financiar Asociatiei SALVITAL, cea care coordoneazã activitatea SMURD în judetul Hunedoara, pentru a cumpãra echipamente de protectie si materiale sanitare, respectiv: 3.010 combinezoane antichimice categoria III ; 860 bucãti mascã FFP2 si 86 bucãti vizierã protectie.
Diana Mitrache