Destine triste si neputintã în fata bolii


În aceste zile, când toatã lumea ne îndeamnã sã stãm în case, sunt oameni care nu au un acoperis deasupra capului. Viata nu a fost una roz pentru mai multi oameni.
Din diferite motive acestia au ajuns sã nu aibã un acoperis deasupra capului si îsi duc zilele pe unde pot si cum pot. De cele mai multe ori sunt ignorati de semenii din jur, sau chiar stigmatizati. Autoritãtile locale de la Petrosani vin în ajutorul acestor persoane. Acestia vor primi hranã din partea municipalitãtii.
”Aceste persoane sunt identificate, Politia Localã îi stie foarte bine, îi sitie unde stau sau unde se cantoneazã. În aceastã perioadã cum sunt si temperaturi negative vom trece mai des pe la ei sã vedem ce nevoi au si dacã trebuie sã le ducem si hranã”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petrosani.
Mai mult decât atât politistii locali încearcã sã îi depisteze pe cei care locuiesc pe strãzile din municipiul Petrosani tocmai pentru a putea sã le ofere o mânã de ajutor.
”Persoanele fãrã adãpost noi le depistãm, si atunci când temperaturile sunt scãzute, pentru cã multe dintre aceste persoane sunt la noi în baza de date. Dacã persoana respectivã are domiciliul în municipiul Petrosani noi o încredintãm Directiei de Asistentã Socialã iar acestia în functie de probleme gãsesc un mod de rezolvare. Pentru cei din localitãtile învecinate au fost situatii când noi  i-am transportat la directiile de asistentã din localitãtile respective. Si în aceastã perioadã mai întâlnim persoane care stau la cersit, chiar si din alte localitãti, care locuiesc în spatii improvizate în zona Colonie pe malul Jiului. Noi încercãm sã îi îndrumãm cãtre zona de domiciliu. Chiar dacã sunt sanctionati contraventional ei nu prea plãtesc amenzile, dar ancheta îsi urmeazã  cursul si va apãrea la debit. Acesta este singurul lucru pe care noi îl putem face. Aceste persoane pânã acum le duceam la spital, dar având în vedere aceastã ordonantã nu mai putem face acest lucru”, a precizat Nicolae Stãncioi Sef Serviciu Politia Localã din Petrosani.
Pentru oamenii care trãiesc pe strãzi e aproape imposibil sã respecte recomandãrile privind COVID-19. Nu au unde se spãla pentru a avea o igienã minimã si nici nu au unde sta.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.