Sindicatele cer ca minerii sã fie testati

 

Sindicalistii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara cer ca angajatii din minerit si termocentrale, ca si cei de la statia de salvare minierã sã fie testati pentru  a preveni îmbolnãvirea lor.
De altfel si administratorul special a spus cã se fac toate demersurile necesare ca oamenii sã fie în sigurantã si recunosc cã, pânã acum, un singur angajat a fost depistat pozitiv si se aflã la Timisoara.
Într-o adresã remisã conducerii Complexului Energetic Hunedoara, prefectului judetului si ministrului economiei, sindicatele din minerit cer ca toti angajatii sã fie acum testati pentru identificarea simptomelor COVID 19. Oamenii spun cã ar fi suficient ca acest lucru sã se facã cu termometre cu infrarosu si cer ca acestea sã fie achizitionate asa încât sã ajungã câte unul la fiecare unitate minierã. Asta, pentru cã minerii, în ciuda restrictiilor, vin toti la locul de muncã. Administratorul special a si precizat care este acum situatia.
„Este firesc în aceastã perioadã se ne luãm mãsuri de precautie si chiar sã ne temem, cã nu stim cu cine ne întâlnim. În momentul de fatã avem un singur caz confirmat la CEH. Persoana despre care vorbim, din data de 13 martie era, însã, în concediu de odihnã, deci nu a intrat în contact cu nimeni la serviciu timp de o sãptãmânã, deci avem confirmarea cã nu a intrat în contact cu nimeni din biroul sãu mãcar. Totusi, biroul de la mina Lupeni a fost închis si dezinfectat, iar colegii cu care lucra, pentru a fi 100% siguri, sunt izolati la domiciliu si am am luat legãtura si cu DSP”, a spus Cristian Rosu, administrator special la CEH.
De altfel, cei de la CEH spun cã îsi iau toate mãsurile ca situatia sã nu degenereze. Au micsorat numãrul minerilor care urcã si coboarã cu colivia în subteran si fac mia multe drumuri, tocmai pentru a pãstra distanta necesarã, iar salvatorii sunt gata sã izoleze locurile de muncã în care ar izbucni vreo epidemie.
„Avem gândit un plan pentru perioada urmãtoare. Suntem  în discutii cu ministrul economiei si Prefectura, iar pânã la finele sãptãmânii acesteia vom avea un plan pentru luna aprilie, unul nou, pentru cã nu putem continua cu concediile de odihnã. Mineritul are un specific aparte, dar oameni au fost instruiti si stiu cã trebuie sã ia distantã de un metru între ei si sã interactioneze cât mai putin, sã nu mai dea mâna si sã nu mai vorbeascã de aproape”, mai spune administratorul Rosu.
Minerii vin zilnic la muncã si activitatea la toate sucursalele nu a fost deloc întreruptã. În schimb, personalul TESA si cei din termocentralele Mintia si Paroseni  au stat câte 5 zile acasã, în concedii, pentru a evita aglomeratia.
Diana Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Sindicatele cer ca minerii sã fie testati

 • 24 martie 2020 la 19:35
  Permalink

  toata lumea trebuie sa stea acasa minim 2 saptamani,asta este ceea mai buna masura

 • 24 martie 2020 la 20:05
  Permalink

  Cate 2 saptamani pe luna. Prin rotatie. Absolut toti, fara exceptie.

 • 24 martie 2020 la 20:06
  Permalink

  Abureli, cazuri ascunse, musamalizare, concedii gandite cu dosul ! Trezitiva pana nu ne omorati pe toti !!!!!!!!!!

 • 25 martie 2020 la 08:22
  Permalink

  masurile luate la ceh de a trimite in concediu 5 zile sunt mai degraba de a raspandi acest virus, daca legea spune 14 zile, s-a gasit marele branzoi cu taragotistul si electricianul de serviciu sa i trimita acasa cate 5 zile, oare ce va iesi peste 9 zile?

 • 25 martie 2020 la 08:37
  Permalink

  Trebuia pana acum testata toata populatia Vaii Jiului,gasti purtatorii,izolati si aplicat tratamentul corespunzator.Asa prin masurile luate pe picior, fara dotarea minima cu a banalelor masti,sau a echipamentelor de protectie in cazul cadrelor medicale ,scot la iveala carentele sistemului de conducere . Mai ales ca aceasta cumplita epidemie s-a facut anuntata de prin decembrie,prioritatile au fost cu totul altele ale autoritatilor,iar rezultatele se v?d bine acum in toata tara !

 • 25 martie 2020 la 09:49
  Permalink

  Si ce mai cer sindicatele ??? Vorba lui „unul ” .Unde au fost pina acuma??? Ce au pazit !! Au devenit niste cersetori !!! Toata tara vrea sa fie testata,dar….”cu ceee” ?

 • 26 martie 2020 la 08:21
  Permalink

  Herr mare administrator si special ,de unde au mai scos-o si asta cu specialul nu stiu .urca toti minerache in tren si du-i la Bucuresti ca Firea incepe testarea pe bucuresteni ..bafta nu ratati primul tren

Comentariile sunt închise.