Petrila: prea multi bãtrâni pe strãzi!

 

Degeaba s-au dat ordonante, degeaba li se spune mereu sã nu mai iasã în stradã, cã tot pe drum sunt vãzuti.
Vorbim de zeci de oameni, care, la ora amiezii miercuri, înainte ca presedintele sã dea ordine clare privind carantina totalã,  si imediat dupã primele ore ale diminetii, au ajuns pe stradã.
Petrila era împânzitã de oameni vârstnici, iesiti la cumpãrãturi sau plimbare. Si asta, în ciuda frigului de afarã si a ninsorii. „Am iesit sã fac mici cumpãrãturi”, a spus o bãtrânã pe care politistii locali si primarul au apostrofat-o. Au treabã si fiecare dintre cei gãsiti pe stradã se justificã asa cum stie, iar la Petrila, primarul Vasile Jurca a decis sã scoatã politia localã în stradã si sã le recomande încã o datã sã nu iasã din case. „Vãd cã oamenii nu înteleg si problema este cã am întâlnit pe strãzi tocmai oamenii care sunt vulnerabili în acest moment. Nu înteleg sã stea în casã, dar noi încercãm sã îi lãmurim”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila.
De altfel si în acest oras al Vãii Jiului politistii fac un recensãmânt al persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor. „Am instruit politia localã ca sã le transmitã cã, dacã au nevoie, pot apela si astfel sã le facã ei cumpãrãturile celor vârstnici. Dar, din pãcate, vãd cã nu înteleg gravitatea situatiei. Noi, lucrãm la niste liste sã identificãm toate persoanele de peste 65 de ani, fãrã apartinãtori, rude sau prieteni, ca sã le facem noi cumpãrãturile”, mai spune Vasile Jurca.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Petrila: prea multi bãtrâni pe strãzi!

  • 25 martie 2020 la 09:56
    Permalink

    Las ca o sa-i ingramadeasca intre orele 11 si 13 pe toti !! intr-o saptamana juma din pensionari o sa fie in lada !!Halal gandire !!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.