Lupeni: bãtrânii, ajutati de autoritãtile locale

 

Existã o listã cu oamenii care au nevoie de ajutor. Sunt oameni care au sunat la primãrie si au spus cã le este greu, iar cei din Lupeni au format o echipã cu care reusesc sã le facã acestora mici cumpãrãturi si sã îi ajute sã se descurce, asa încât sã nu fie nevoiti sã mai iasã din case.
„Noi trebuie sã avem grijã de oamenii care ne solicitã sprijinul, în mod deosebit, cei singuri, care au peste 65 de ani si care nu au posibilitatea sã iasã afarã pe stradã, care nu pot sã îsi cumpere singuri. Avem o echipã din 6 oameni, care se duce acasã la aceste persoane, le facem cumpãrãturi si îi ajutãm astfel. Este o listã cu oamenii care ne-au solicitat si, prin intermediul nostru, atunci când au nevoie, suntem acolo”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
La Lupeni, oamenii sunt sfãtuiti sã nu îsi mai pãrãseascã domiciliile, iar unii chiar nu o pot face. Toate restrictiile de circulatie impuse, plus vremea nefavorabilã au impus noi mãsuri în fiecare oras al Vãii Jiului si toate sunt luate asa încât situatia sã nu degenereze.În plus, în eventualitatea cã vremea s-ar îmbunãtãti, si în acest oras a fost interzis accesul în parcuri.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.