2013-2014

Socul barajului

Dupã ratarea barajului din sezonul precedent, 2012-2013 Univ. Petrosani intrã într-un con de umbrã, terminând sezonul 2013-2014 pe un modest loc 12!
O altã echipã cu o istorie frumoasã în fotbalul românesc, cu 12 prezente în Divizia „C” de-a lungul anilor, a clacat lamentabil în acest sezon 2013-2014, desi venea din postura de campioanã en titre!
Mereu a planat incertitudinea asupra statutului la vârf de conducere si antrenor principal, desi Gabi Nitu a fost cel care cu eforturi uriase (a condus si juniorii A1 si E!) si-a asumat o mare responsabilitate din retur.
Astfel, cu disciplina la pãmânt (uneori participau la antrenament 7-8 jucãtori!), din cauza jucãtorilor care nu mai aveau nicio motivatie, echipa a început sã arate cu degetul cãtre conducãtori, dar nimeni nu a luat taurul de coarne. În aceste conditii, echipa arãta precum titlul materialului, inspirit dintr-un hit Modern Talking, „fãrã chip, fãrã identitate, fãrã statut”. Asta în ciuda faptului cã au existat niste valori – Soare, Asan, Arcusi, Bobinã, Horvath, Grigoras – care ar fi putut plasa echipa din „Dealul Institutului” mult mai sus…
Evolutia bunã a juniorilor A1, campioni judeteni si calificati la faza zonalã nationalã (trebuie subliniat aportul lui Ionut Stelescu si Gabi Nitu) dã sperante pentru viitor cã Universitatea Petrosani poate renaste din propria-i cenusã.
* * *
Universitatea Petrosani 2013 – 2014
Antrenor: Gabi Nitu (et.1-3), Adrian Filip (et.4-15), Gabi Nitu (et.16-30)
Echipa standard: Cucãilã (Kiorean) – Vl.Negrea (Asan), Coltisor (Spânoche), D. Savu (Voina), Arcusi – Stoi (Val. Munteanu), Grigoras (Puian), Horvath (Marton), I.Gavriluti (Tudora) – Bobinã (Plãcintã), Soare (Hãncilã).
Golgeteri:
12 goluri: Spânoche

4 goluri: Arcusi, Bobinã, Val. Munteanu

3 goluri: Grigoras, I. Gavriluti

2 goluri: D.Voina, Spânoche, Plic

1 gol:   A. Rãducu, Asan, Coltisor, Tudora, Plãcintã, Negrea, Horvath

* * *

2014-2015

Greu în ”Deal”
Un  nou sezon în care Universitatea Petrosani încheie în anonimat. Este firesc acest raport, comparativ cu momentul  2013, când studentii petroseneni au ocupat locul 1, participând la barajul de promovare pentru Liga a III-a. În prima parte a sezonului 2014-2015, antrenorul Ovidiu Ciolea si-a asumat un rol mult prea delicat, stiindu-se statutul sãu de jucãtor-antrenor la Mãgura Pui. Fãrã o serie de jucãtori din sezonul precedent – Horvath, Arcusi, Soare, Bobinã, Asan, Coltisor – echipa nu a mai dat randamentul scontat, care a plasat-o pe locul 11.
Gabi Nitu preia echipa din retur, dar revirimentul nu este cel scontat. Echipa se adunã greu, terenul de joc seamãnã cu un câmp pârjolit, cu chiu cu vai, echipa mai adunã trei victorii acasã (2-0 cu Gloria Geoagiu, 2-1 cu Aurul Brad, 3-0 cu Metalul Criscior) si una în deplasare (5-3 la Dacia Orãstie), dar asta nu a însemnat mare lucru. Coloana vertebralã a echipei, Grigoras – Gavriluti – Voina – Popesc a fost si ea bântuitã de  accidentãri, apãrarea a fost una eterogenã (a încasat în medie exact 2 goluri pe meci) iar în atac, doi jucãtori, Ovidiu Popesc si  Ionut Gavriluti au marcat aproape  jumãtate din golurile echipei!
A fost un sezon extrem de greu pentru Universitatea Petrosani, echipa care îsi trage seva din Stiinta anilor ’70 care se bãtea în Cupa României cu Steaua, CFR Cluj sau ASA Tg. Mures…
Genu TUTU