În timp ce reprezentantii USL din Valea Jiului fac bravadã de sustinerea proiectelor de dezvoltare a turismului în Parâng si celelalte zone turistice din Valea Jiului, atitudinea oficialã a U.S.L. fatã de acest subiect este exact pe dos. 

Remarcabil este, în acest sens, faptul cã, la scurt timp dupã ce a ajuns la Guvernare, guvernul U.S.L. a dispus tãierea fondurilor pentru dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng si stoparea acestei importante investitii pentru viitorul Vãii Jiului si al cetãtenilor acesteia. Mai mult decât atât, chiar si banii alocati la începutul anului de Guvern autoritãtilor de la Petrosani, pentru investitiile derulate în acest an, au fost diminuate la rectificarea bugetarã cu 2 milioane de lei.

Cã nu este vorba despre o decizie de momente, ci de o stopare definitivã a proiectului privind dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng, o dovedeste si comunicatul de presã al USL emis încã din data de 28.08.2012 (vezi facsimil) în care USL acuzã fosta echipã de la conducerea Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Turismului cã a alocat bani pentru dezvoltarea Parângului: „De ce facem telegondole în Parâng de 20 de milioane de euro ?” se întreabã USL în acest comunicat.

Dezinteresul USL pentru proiectul turistic din Parâng este reliefat, în mod cât se poate de evident, si în pliantele electorale ale candidatilor acestei aliante electorale, în care nu se mai vorbeste decât despre dezvoltarea zonelor turistice Straja si Pasul Vâlcan.

Întreruperea proiectului de dezvoltare turisticã a statiunii Parâng pune practic frânã celei mai oportune alternative de dezvoltare a municipiului Petrosani si localitãtilor adiacente, care-si pun mari sperante în dezvoltarea turismului. Fãrã acest proiect, Petrosaniul pierde practic posibilitatea creãrii unui numãr de peste 1000 de locuri de muncã, cel putin, din exploatarea infrastructurii turistice în Parâng dupã ce, practic, aproape 400 de locuri de muncã au fost deja pierdute prin oprirea lucrãrilor de amenajare a domeniului schiabil din Parâng.

Toate aceste adevãruri demonstreazã, o datã în plus, adevãrata fatã a USL-ului  care, una promite locuitorilor Vãii Jiului dar, în realitate, actioneazã exact pe dos. La fel cum, cu sigurantã, vor face, în fata urnelor de vot si cetãtenii Vãii Jiului, care s-au cam sãturat de minciunã.

Tiberiu VINTAN