USL spune NU proiectului de dezvoltare a turismului în Parâng! / Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat !…

În timp ce reprezentantii USL din Valea Jiului fac bravadã de sustinerea proiectelor de dezvoltare a turismului în Parâng si celelalte zone turistice din Valea Jiului, atitudinea oficialã a U.S.L. fatã de acest subiect este exact pe dos. 

Remarcabil este, în acest sens, faptul cã, la scurt timp dupã ce a ajuns la Guvernare, guvernul U.S.L. a dispus tãierea fondurilor pentru dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng si stoparea acestei importante investitii pentru viitorul Vãii Jiului si al cetãtenilor acesteia. Mai mult decât atât, chiar si banii alocati la începutul anului de Guvern autoritãtilor de la Petrosani, pentru investitiile derulate în acest an, au fost diminuate la rectificarea bugetarã cu 2 milioane de lei.

Cã nu este vorba despre o decizie de momente, ci de o stopare definitivã a proiectului privind dezvoltarea domeniului schiabil din masivul Parâng, o dovedeste si comunicatul de presã al USL emis încã din data de 28.08.2012 (vezi facsimil) în care USL acuzã fosta echipã de la conducerea Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Turismului cã a alocat bani pentru dezvoltarea Parângului: „De ce facem telegondole în Parâng de 20 de milioane de euro ?” se întreabã USL în acest comunicat.

Dezinteresul USL pentru proiectul turistic din Parâng este reliefat, în mod cât se poate de evident, si în pliantele electorale ale candidatilor acestei aliante electorale, în care nu se mai vorbeste decât despre dezvoltarea zonelor turistice Straja si Pasul Vâlcan.

Întreruperea proiectului de dezvoltare turisticã a statiunii Parâng pune practic frânã celei mai oportune alternative de dezvoltare a municipiului Petrosani si localitãtilor adiacente, care-si pun mari sperante în dezvoltarea turismului. Fãrã acest proiect, Petrosaniul pierde practic posibilitatea creãrii unui numãr de peste 1000 de locuri de muncã, cel putin, din exploatarea infrastructurii turistice în Parâng dupã ce, practic, aproape 400 de locuri de muncã au fost deja pierdute prin oprirea lucrãrilor de amenajare a domeniului schiabil din Parâng.

Toate aceste adevãruri demonstreazã, o datã în plus, adevãrata fatã a USL-ului  care, una promite locuitorilor Vãii Jiului dar, în realitate, actioneazã exact pe dos. La fel cum, cu sigurantã, vor face, în fata urnelor de vot si cetãtenii Vãii Jiului, care s-au cam sãturat de minciunã.

Tiberiu VINTAN

 

9 comentarii la „USL spune NU proiectului de dezvoltare a turismului în Parâng! / Ceea ce era de demonstrat, s-a demonstrat !…

 • 14 noiembrie 2012 la 07:37
  Permalink

  Simplu,in Petrosani este primar un pdl-ist,restul populatiei nu conteaza,toate partidele cind ajung la putere au acest narav.

  Răspunde
 • 14 noiembrie 2012 la 07:38
  Permalink

  USL prin organele abilitate ale statului va intreba dupa alegeri unde sunt deja cei 4 milioane euro cheltuiti in Parang. Va intreba de ce un proiect cumparat de la Basko cu 5.000 euro a costat 60 miliarde. Oho cate intrebari se vor pune, ce s-a facut cu banii acestei tari?

  Răspunde
 • 14 noiembrie 2012 la 09:02
  Permalink

  Desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD-ul ei cand au venit la guvernare au uitat de noi,Victor Ponta a taiat investitile pentru valea jiului dar nu a taiat investitile si pentru judetul Gorj acolo unde el este parlamentar si candideaza,acum bani pentru turismul valea jiului merg in statiunea Ranca din Gorj cum a mers si bani pentru drumul spre Herculane la Transalpina (Ranca)sau Gara din Tg.Jiu,sau mineritul din Gorj.Acolo au mers bani alocati vaii jiului.

  Răspunde
 • 14 noiembrie 2012 la 12:53
  Permalink

  Scuzati ca sunt putin analfabet(a) si scriu valea jiului cu litere mici dar noi la PDL nu avem multa scoala. Mai punem cate un streapper la finante, cate o parasuta blonda la turism si normal cate o femeie de serviciu sa combata prin ziare. Pentru documentare am studiat intre timp http://ro.wikipedia.org/wiki/Valea_Jiului

  Răspunde
 • 14 noiembrie 2012 la 18:08
  Permalink

  USL mareste numai pensiile ale mari la bosorogi aia cu aia Daca in valea jiului nu se creaza locuri de munca se construiesct numai biserici si puscari si macar daca ar fi puscari cu oun pat in camera can strainatate si preturile creasc salarile nu

  Răspunde
 • 14 noiembrie 2012 la 18:40
  Permalink

  DOBITOCULE ai aparut, daca si ciupercile ar fi ca tine sau ca D-VOASTRA sa citesti corect am fi toti bogati in VJ

  Răspunde
 • 15 noiembrie 2012 la 07:51
  Permalink

  …asta-i politica,fiecare face ce crede,uita de promisiuni,de bunul simnt,uita ca mai sunt oameni care au nevoie de locuri de munca,ca sunt oameni care au necazuri,uita de toate…”nu ii pun pe toti politicenii in aceeasi oala,nu sunt toti la fel,mai sunt si exceptii”….eu unul m-am bucurat sa vad ca au inceput devoltarea turismului in aceasta zona,Parang,Valcan,Straja,inclusiv TransAlpina …..ascultati oameni buni la mine,PUR SI SIMPLU,NU SE DORESTE ASTA DE LA NIVEL INALT,DACA AR DEZVOLTA AICI IN Valea Jiului TURISMUL,MULTE ALTE ZONE AR AVEA DE SUFERIT,MAI SIMPLU SPUS,Valea Jiului LE-AR FURA CLIENTII….am vazut scris ca banii de la drumul Herculane s-au dus la TransAlpina…..eu sunt de acord cu trans alpina,dar si cu Herculane…… ASA NE TREBUIE,NOI SUNTEM DE VINA,LE PERMITEM ASTA….EXISTA O SOLUTIE,ADICA SA DESCHIDEM OCHII SI SA VEDEM CINE CE A FACUT si asa sa votam….Votul se castiga pe merit,pe ceva concret(am vazut ca s-a facut ceva in zona prin ajutorul lui X,Y sau Z)eu zic sa-i pastram tot pe ei ca am vazut ceva de la ei!…Daca ii vom schimba vom ramane doar cu promisiunile!!!
  Mi-a placut de cel de la USL,mi-a placut promisiunea lui vare suna asa „vom revenii la / vom respecta vechile promisiuni”…ce promisiuni????Ca vor inchide si ceea ce mai ofera locuri de munca aici in Valea Jiului.

  Răspunde
 • 15 noiembrie 2012 la 08:03
  Permalink

  …ERAM SIGUR CA ASA SE VA INTAMPLA,CA SE VOR BAGA BETE-N ROATE PROIECTULUI DIN VALEA JIULUI,DAR IN ACELASI TIMP MA GANDEAM „Ba,oare le-a venit mintea la cap astora?”…..asa ca cei care ati facut ceva cat de cat pentru aceasta vale,pentru orasele din vale,luptati din rasputeri nu va lasati si eu sunt sigur ca MAJORITATEA va fi alaturi de voi…….Tibi si Monica,trup si suflet alaturi de voi pentru ceea ce s-a facut pana acuma sub mandatul vostru.Nu va lasati,luptati si vom lupta si noi alaturi de voi pentru binele comun!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.