Iarna a venit din nou si, parcã mai aprigã decât la Crãciun, sudul judetului Hunedoara fiind sub atentionare de cod portocaliu, la începutul acestei sãptãmâni, Tocmai de aceea, departamentele de deszãpezire, chiar dacã vorbim de tot mai multi oameni izolati la domiciliu, au fost activate.
În toatã Valea Jiului, masinile de la deszãpezire au iesit în stradã. Au fost curãtate arterele principale din fiecare oras, pentru cã ninsoarea a continuat sã cadã de duminicã noaptea fãrã încetare. Mai mult, au fost scoase si utilajele de deszãpezit trotuarele, dar si o parte dintre angajatii firmelor de specialitate, care au iesit cu lopetile.
„Împreunã cu sefii de zone din cadrul Serviciului Administrare Drumuri al CJH, am gestionat activitatea de întretinere a drumurilor judetene. (…) S-a actionat cu materiale antiderapante pe drumurile din zonele Valea Jiului, Hateg, Orãstie, Hunedoara, Brad si Deva Pãulis, pentru a asigura conditii sigure pentru traficul rutier. Echipele de interventie rãmân mobilizate, pentru cã ne asteaptã încã douã zile de cod portocaliu, care vor afecta, în deosebi, zona Vãii Jiului ”a declarat Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, judetul Hunedoara se va afla sub incidenta unei avertizãri de tip COD GALBEN care vizeazã intensificãri ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte si se va depune strat de zãpadã, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificãri cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãsi 70…90 km/h, viscolind ninsoarea. În acelasi interval, sudul judetului, respectiv Valea Jiului, se va afla sub avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU, fenomenele vizate fiind: ninsori abundente, strat de zãpadã consistent, viscol.
Diana Mitrache