Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã al municipiului Petrosani s-a întrunit, din nou în  cursul zilei de ieri.  Au fost luate noi mãsuri pentru combaterea rãspândirii noului coronavirus. Se vor aduna bãncile, se vor închide parcurile, dar a fost înfiintat si un centru de permanentã. Douã numere de telefon au la dispozitie petrosãnenii care vor sã afle mai multe informatii sau care au nevoie de îndrumare.
Cei care au astfel de problem pot suna la 0254.541.220 sau 0722368153.
”Am avut Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã unde am luat câteva mãsuri pentru închiderea parcurilor, închiderea locurilor de joacã pentru copii, ridicarea bãncilor de pe Centrul Civic, stabilirea unei permanente la primãrie si punerea la dispozitie a douã numere de telefon unde lumea poate sã sune. Aplicarea Articolului 8 din Ordonanta Militarã prin care ni se solicit sã identificãm persoanele vulnerabile care au peste 65 de ani si care nu se pot aproviziona singure sau au probleme. Toate aceste mãsuri au fost luate în Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. În plus, existã reglementãri si în ceea ce priveste transportul în comun.
”În ceea ce priveste transportul în comun existã o hotãrâre a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã care spune cã la taxi nu au voie sã ia mai mult de una sau douã persoane si acestea pe bancheta din spate. Pentru microbuze nu au voie sã ia în picioare. Mãsurile restrictive care au fost impuse se fac în colaborare cu politia si jandarmeria si fac ca circulatia sã fie restrictionatã dupã orele 22.00 si în rest nu mai mult de trei persoane împreunã”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petrosani.
Aplicarea mãsurilor din ordonanta militarã nr. 2 se face în colaborare cu institutiile si autoritãtile publice locale din judetul Hunedoara: Politia Românã, Politia localã, Jandarmeria Românã, D.S.P, A.N.A.F, Protectia consumatorului si primarii localitãtilor din judetul Hunedoara. Totodatã, în aplicarea prevederilor ordonantei mai sunt implicate A.J.O.F.M, I.T.M si Agentia Judeteanã pentru Plãti si Inspectie Socialã.
Cosmin BACIU