Apa Serv a marcat ”Ziua Mondialã a Apei 2020”

Operatorii de servicii de alimentare cu apã potabilã din România si din lume, au marcat în 22 martie, Ziua Mondialã a Apei (World Water Day).
Aceasta este o initiativã adoptatã de ONU în anul 1992 si îsi propune sensibilizarea populatiei planetei asupra provocãrilor cu care se confruntã managementul resurselor de apã, având în vedere cresterea cererii de acces la apã si la  serviciile în domeniu.
În acest an, tema generalã a Zilei Mondiale a Apei este “Apa si schimbãrile climatice”.
”În ceea ce priveste operatorul serviciilor de alimentare cu apã potabilã din Valea Jiului –  Apa Serv Valea Jiului Petrosani – avem multumirea de a putea marca Ziua Mondialã a Apei  cu convingerea cã aproape 100% din cetãtenii din aria noastrã de operare au, în acest moment, acces la apã potabilã de cea mai bunã calitate.
În plus eforturile investitionale ale companiei noastre în modernizarea statiilor de tratare a apei si-au dovedit eficienta si în perioadele de instabilitate climaticã, reusind sã furnizãm serviciul de apã potabilã la aceiasi parametri de calitate atât în perioadele de secetã cât si în perioadele cu indundatii”, spune directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionicã.
Pentru a ajunge la o astfel de performantã, operatorul serviciilor de alimentare cu apã potabilã din Valea Jiului a înteles potentialul major al utilizãrii fondurilor europene. Astfel, dacã în urmã cu un deceniu, încã existau foarte multe zone, urbane sau rurale, din perimetrul acestei regiuni în care cetãtenii nu beneficiau de apã curentã – un serviciu necesar pentru siguranta si confortul oamenilor si obligatoriu pentru statutul European  al tãrii noastre – în prezent doar câteva zone izolate nu sunt încã racordate la reteaua publicã de alimentare cu apã potabilã. Totodata facem mentiunea cã, dacã înaintea investitiilor în modernizarea statiilor de tratare, evenimentele generate de instabilitatea climaticã impuneau restrictii si chiar oprirea statiilor de tratare în prezent efectele schimbãrilor climatice sunt gestionate fãrã a a mai fi nevoie sã sistãm furnizarea apei cãtre consumatori.
Din anul 2017, Apa Serv Valea Jiului continuã implementarea unui nou proiect de investitii în reabilitarea retelelor de apã si canalizare din localitãtile Vãii Jiului, dar si pentru modernizarea unor statii de tratare a apei potabile.
”Aceste investitii, care se adaugã celor pe care deja le-am finalizat în exercitiul financiar European precedent, asigurã o crestere a calitãtii serviciilor noastre, dar si luarea unor mãsuri esentiale de protectie a apelor si mediului, regiunea noastrã fiind prima de acest fel din tarã cu rezultate dintre cele mai bune”, explicã directorul ASVJ, Cristian Ionicã.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, conducerea Apa Serv Valea Jiului multumeste tuturor beneficiarilor sãi, partenerilor si întregului colectiv de salariati pentru bunele relatii consfintite de-a lungul timpului.
”Vã asigurãm cã ne propunem sã rãmânem acelasi partener serios în orice conditii, preocupat de cresterea constantã a calitãtii serviciilor oferite populatiei din Valea Jiului asa cum ne dorim sã pãstrãm pozitia noastrã de seriozitate în relatiile cu toti partenerii si beneficiarii”, a mai declarat Cristian Ionicã, directorul Apa Serv Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.