Sunt douã sãptãmâni de când reprezentanii de la Deva ai sigurantei alimentelor nu au mai venit prin pietele de la Petrosani.  O spun administratorii care vineri dimineatã au constatat cã registrele cu controalele periodice sunt nesemnate. În consecintã, au luat mãsuri asa cum au aflat din presã si de pe internet. Toti comerciantii au mãnusi, mãsti, au acoperit marfa cu folii transparente si au acces la dozatoare cu dezinfectant, însã,  mãsurile au fost sugerate de administratia peitelor, doar dupã ce acestia au sutudiat legsilatia. Nimeni de la Directia Santira Vetarinarã si de Sigurantã a Alimentelor nu a mai venit de la Deva si singurii care au fãcut recomandãri  si controale sunt  reprezentantii din Valea Jiului ai acestei directii,  lucru ce pare nefiresc, acum, în contextul crizei generate de pandemia din sãnãtate. „Nu am primit niciun comunicat de la dânsii. Noi am luat mãsurile noastre. Ne-am informat de la primãrie si din mass media. I-am pus pe  comercianti sã îsi acopere marfa cu folii transparente, sã poarte mãsti de  protectie, mãnusi, am  montat dispensere cu alcool si solutii de dezinfectat la intrãrile în halã”, a spus Adrian Bãrãscu, adjunct al sefului Pietei centrale din Petrosani.  Toate aceste mãsuri  au fost luate doar de  adminsitratia pietelor si, dacã pânã nu demult, inspectorii DSVSA  veneau mãcar o datã la douã sãptãmâni si chiar se înregistrau într-un  registru, acum nu au mai fost vãzuti pe aici.
„Am discutat doar la telefon cu dânsii, în legãturã cu tersale de mici, care s-au închis si servesc doar la pachet si atât.  Sãptãmânal, la douã sãptãmâni, ei veneau aici în control, iar acum nu au mai venit de douã sãptãmâni”, a mai adãugat Bãrãscu si asta în aceste zile în care sãnãtatea populatiei este pusã la grea încercare.
Programul halei agroalimentare a fost redus, ca urmare a restrictiilor impuse, iar aceasta este deschisã doar pânã la ora 16,00. În plus,, administratorii spun cã, la finalul fiecãrei zile de lucru, aceasta se dezinfecteazã cu apã si clor.
Diana Mitrache