Autoritãtile locale din municipiul Vulcan au luat, în cadrul Comitetului Local pentru Situatii de Urgentã, o mãsurã aparte. Acestia au hotãrât sã limiteze interactiunile interumane pe domeniul public pentru a limita rãspândirea coronavirusului. ”Se limiteazã la 2 numãrul de persoane la întâlnirile pe domeniul public.  Se solicitã persoanelor în vârstã si celor cu afectiuni cronice, limitarea cât mai mult posibil a deplasãrilor”, aratã hotãrârea Comitetului Local pentru Situatii de Urgentã din municipiul Vulcan.
La Vulcan, tot prin aceeasi hotãrâre au fost interzise si slujbele religioase. De altfel, Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã din municipiul Vulcan a luat si alte mãsuri pentru a combate rãspândirea  infectiilor cu coronavirus.
De asemenea, în municipiul Lupeni autoritãtile locale au decis interzicerea accesului în parcurile de pe raza localitãtii ”Pentru evitarea rãspândirii virusului COVID 19 în localitatea noastrã, am convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã al Municipiului Lupeni. În cadrul acestuia s-au stabilit noi mãsuri pentru protejarea populatiei, una dintre acestea este INTERZICEREA  ACCESULUI cetãtenilor în parcurile din municipiul Lupeni ( conform Decretului 195/2020). Primãria Municipiului Lupeni continuã zi de zi, în douã schimburi dezinfectarea tuturor: drumurilor, trotuarelor, clãdirilor si spatiilor publice, scãrilor de bloc si parcurilor”, aratã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni