Sistemul Energetic National, periclitat de concedii

Sistemul Energetic National, dar si sistemul de sãnãtate sunt periclitate din cauza concediilor acordate salariatilor Complexului Energetic Hunedoara.
Sindicalistii de la Termocentrala Mintia sustin cã nu a fost o strategie bunã trimiterea în concediu de odihnã a unora dintre salariati, pentru cã acestia au posibilitatea astfel de a interactiona cu persoane bolnave de COVID. Astfel, sistemul energetic national si cel de sãnãtate ar putea fi periclitat.
”Contrar prevederilor Decretului 195/2020 privind instituirea stãrii de urgentã pe teritoriul României, conducerea S. CEH SA a trimis în concediu de odihnã, prin rotatie, o parte din personalul termocentralei, fapt ce permite salariatilor aflati în concediu sã intre în contact cu mai multe persoane si împiedicã pãstrarea acestora la dispozitia angajatorului în izolare la domiciliu/resedintã. Aceastã mãsurã creste riscul contaminãrii salariatilor termocentralei la revenirea din concediu a celorlalti lucru ce pune în pericol siguranta Sistemului Energetic National si indirect a Sistemului de Sãnãtate în România.  Solicitãm interventia de urgentã a autoritãtilor statului cu atributii în domeniu, pentru aplicarea unui set de mãsuri care sã asigure sãnãtatea angajatilor, realizarea stocurilor de combustibil care sã permitã functionarea centralei pe termen lung, precum si materialele igienico-sanitare si dezinfectanti”, aratã Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara din cadrul  termocentralei Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara.
De altfel, sindicalistii au propus ca angajatii sã fie CONSEMNATI la domiciliu, fiind o diferentã majorã între cei doi termeni, respectiv consemnati si în concediu de odihnã.
”Se vor dispune mãsuri pentru asigurarea continuitãtii în aprovizionare, respectiv extractie, productie, procesare, transport, distributie, furnizare, mentenantã întretinere si reparatii a resurselor si materiilor prime si/sau semiprocesate necesare functionãrii corespunzãtoare a sistemului energetic national, precum si asigurarea continuitãtii functionãrii acestuia si a tuturor serviciilor de utilitate publicã.  Pentru a veni în sprijinul angajatorului, sindicatele din cadrul termocentralei Mintia au propus ca primã mãsurã împotriva rãspândirii coronavirus în rândul salariatilor, pe durata stãrii de urgentã în vedere functionãrii în sigurantã a centralei precum si pentru asigurarea continuitãtii functionãrii acesteia, se va consemna la domiciliu sau resedintã salariatii în functie de necesitate, acestia fiind la dispozitia angajatorului cu posibilitatea de a dispune în orice moment reînceperea activitãtii. Acolo unde este posibil, salariatii vor desfãsura munca la domiciliu sau resedintã. Scopul consemnãrii la domiciliu este asigurarea rezervei de personal în cazul aparitiei unor cazuri de îmbolnãvire cu coronavirus”, mai aratã sursa citatã.
O serie de mãsuri au fost luate la Complexul Energetic Hunedoara pentru a evita îmbolnãvirea salariatilor.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Sistemul Energetic National, periclitat de concedii

 • 19 martie 2020 la 19:01
  Permalink

  cum mai functioneaza mintia.?bomba bombelor

  Răspunde
  • 20 martie 2020 la 23:57
   Permalink

   „Inteligentul” demers al sindicalistilor a dus la masura trimiterii salariatilor in regim de asteptare cu diminuarea veniturilor pentru perioada respectiva cu aprox. 50% fata de varianta concediului de odihna. Asta pe de o parte. Pe de alta parte cum isi imagineaza ei ca ai putea sa le impui salariatilor consemn la domiciliu? Adica sa nu plece de acasa in oras si sa nu aiba contacte cu nimeni ca sa nu se imbolnaveasca?
   Vorba proverbului: „daca taceai filozof ramaneai”. I-au lovit direct la portofel pe salariati. Dar poate ca asta a si fost obiectivul, pentru ca masura chiar daca nu e buna pentru salariati, pentru societate e exact ce trebuie. La fratia care este intre sindicate si conducere orice e posibil. Aplicarea masurii ne arata fara echivoc faptul ca exista personal excedent. Urmarea fireasca este disponibilizarea acestuia.

   Răspunde
   • 21 martie 2020 la 15:19
    Permalink

    MULTI DA’ PROSTI !! IN SFARSIT SE VEDE MANAGEMENTUL DE 2 BANI AL CEH!! PACAT CA INCA RESPIRA !! CINE V-A INFUNDA PUSCARIA ?? NIMENIIII I!!! DOAR PROSTII VOR SUFERIII !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.