România este în stare de urgentã începând cu data de 16 martie. Totul a plecat din cauza pandemiei de coronavirus care s-a rãspândit la nivel global. Si la nivel national deja au fost raportate peste 250 de cazuri.
Judetul Hunedoara ocupã locul al doilea, dupã Bucuresti în aceastã statisticã. Cele mai multe cazuri din judet sunt în Valea Jiului. Autoritãtile locale din Valea Jiului iau mãsuri urgente pentru a limita pe cât posibil aparitia de noi cazuri de COVID-19. La Lupeni pânã acum nu existã niciun caz confirmat, însã si aici autoritãtile locale se pregãtesc pentru a nu se rãspândi virusul.
”Deocamdatã trebuie sã vedem ce putem sã facem pentru cã avem aceastã situatie destul de delicatã cu virusul. Trebuie sã vedem ce sumã de bani putem sã alocãm pentru a putea sã igienizãm toate zonele, sã avem masinile care sã circule în fiecare zi, sã curãtãm trotuarele. Avem persoane care se aflã în izolare”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Pânã în acest moment în municipiul Lupeni nu existã nici un caz de Coronavirus confirmat de DSP, sunt câteva cazuri de persoane izolate la domiciliu, acestea se aflã în atentia Primãriei si Autoritãtilor Statului Român.  Primãria Municipiului Lupeni se ocupã încã de  dezinfectarea cu clor a spatiilor publice, aceastã actiune va continua si în perioada urmãtoare.
Cosmin BACIU