Senatorul Cristian Resmeritã avertizeazã: “Dacã în aceste vremuri grele, Guvernul Ludovic Orban si Presedintele Klaus Iohannis nu vor lua mãsuri foarte precise, care sã salveze mediul economic, apreciez cã în 3 luni de zile aproape toate firmele din Valea Jiului si nu numai vor intra în faliment”

 

Senatorul Cristian Resmeritã considerã vitalã interventia Guvernului în ajutorarea mediului de afaceri pentru pãstrarea locurilor de muncã si evitarea falimentului a sute de firme.
“Consider cã dacã în aceste vremuri grele, Guvernul Ludovic Orban si Presedintele Klaus Iohannis nu vor lua mãsuri foarte precise, care sã salveze mediul economic, apreciez cã în 3 luni de zile aproape toate firmele din Valea Jiului si nu numai vor intra în faliment. Mã refer aici la: cafenele, restaurante, pensiuni, mici magazine alimentare sau nealimentare, brutãrii, firme de constructii, ABSOLUT TOT!
De aceea, consider cã este vremea, ca acest guvern sã vinã cu niste solutii rationale, pentru cã DOAR ASA PUTEM PÃSTRA LOCURILE DE MUNCÃ !”, declarã senatorul Cristian Resmeritã.
Potrivit senatorului, Cristian Resmeritã, Partidul Social Democrat a transmis deja membrilor Executivului un set de mãsuri sociale si economice care pot constitui un mod de abordare responsabilã a situatiei actuale si a sprijinului concret de care are nevoie mediul de afaceri. Acestea vizeazã, în linii mari, urmãtoarele:
– optiunea suspendãrii pentru 3 pânã la 6 luni a plãtii ratelor bancare.

– înghetarea preturilor la utilitãti – gaze, energie, telefon, TV si Internet – pe o perioadã de 3 pânã la 6 luni. Cerem asadar PNL sã renunte la mãsura privind liberalizarea preturilor la utilitãti de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a preturilor!
– acordarea unui somaj tehnic, achitat de stat în proportie de 75%, pe o perioadã determinatã.
– rambursarea TVA si a concediilor medicale restante.
– amânarea plãtii CAs si CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate si stabilirea prin criterii clare a acestor domenii.
– pentru asigurarea fluxului financiar si a cash flow-ului, este necesarã implementarea de cãtre BNR a unei scheme de credite, cu dobânda fixã si subventionatã, de 1 miliard de euro.
”Cred cã sunt propuneri esentiale, de care sperãm cã Guvernul va tine seama. Epidemia de coronavirus a redus puternic activitatea economicã din România, iar mii de oameni sunt expusi riscului de a rãmâne fãrã locuri de muncã. Antreprenorii români au nevoie, acum mai mult decât oricând, de actiuni concrete, care sã-i ajute sã pãstreze locurile de muncã. Iar Guvernul are datoria sã facã acest lucru”, a mai spus senatorul Cristian Resmeritã.

3 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã avertizeazã: “Dacã în aceste vremuri grele, Guvernul Ludovic Orban si Presedintele Klaus Iohannis nu vor lua mãsuri foarte precise, care sã salveze mediul economic, apreciez cã în 3 luni de zile aproape toate firmele din Valea Jiului si nu numai vor intra în faliment”

 • 20 martie 2020 la 07:43
  Permalink

  Renun?a?i la pensiile speciale ?i la diurne la bani aloca?i pentru birourile teritoriale ale voastre ?i uite cum avem un 30%bani pentru economie

  Răspunde
 • 21 martie 2020 la 18:58
  Permalink

  mai oagare. ce de sfaturi dai de pe margine. de ce nu renunti la toate indemnizatiile pe care le primesti pentru datul din gura si nu votezi anularea pensiilor speciale. dupa ce ati lasat bugetul gol mai si dai din gura. de ce nu te izolezi si sa taci.

  Răspunde
 • 24 martie 2020 la 20:35
  Permalink

  daca sunt competitive nu vor intra in faliment ……economie de piata

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.