In judetul Hunedoara se afla in izolare 802 persoane, iar in carantina sunt 45 de persoane. Numarul persoane confirmate cu infectie este 23 din care 7 au fost externate.
La nivel national situatia este urmatoarea:
Pâna astazi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetateni care au contactat virusul, 19 sunt declarati vindecati si au fost externati.
Au fost confirmate 14 cazuri noi, dupa cum urmeaza: 7 in Bucuresti, 3 in Brasov, 2 in Constanta, câte unul in Maramures si Dolj.
Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacti ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate in carantina. Pacientii nou confirmati au vârsta cuprinsa intre 2 ani si 57 de ani.
Pe teritoriul României, in carantina institutionalizata sunt 3.510 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt i izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.
Pâna la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate in 8 unitati sanitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Iasi si Constanta, inclusiv la Institutul Cantacuzino.
Pâna in prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost intocmite 51 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, fapta prevavuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul directiilor de sanatate publica au aplicat amenzi in valoare de 1.835.000 lei unui numar de 120 persoane pentru nerespectarea masurii autoizolarii.