Persoanele în izolare vor beneficia de hranã. Autoritãtile locale de la Petrosani iau mãsuri pentru ajutorarea persoanelor aflate în izolare. Persoanele care se aflã la domiciu în asteptarea rezultatelor pentru coronavirus vor beneficia de hranã tip catering. 12 persoane aflate în izolare la domiciliu vor beneficia de aceste servicii.
”Persoanele aflate în autoizolare si care se gãsesc în imposibilitatea de a se sustine si nu au rude, prieteni, vecini care sã îi ajute cu aprovizionarea cu produsele necesare pentru traiul zilnic  (alimente), pot solicita dispeceratului Politiei Locale Petrosani la numãrul de telefon 0254/541114, aprovizionarea cu alimentele necesare. Distribuirea alimentelor se va asigura de cãtre Directia de Asistentã Socialã Petrosani, prin reteaua de asistentã medicalã comunitarã, însotitã de un reprezentant al politiei locale”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.
Distribuirea se face de luni pânã vineri în intervalul orar 14:00-16:00. Alimentele necesare sunt aduse la domiciliul persoanelor aflate în izolare, acestea primind alimente în valoare de 12 lei fãrã TVA. Pentru a preveni riscurile unor potentiale contaminãri, personalul desemnat pentru distribuirea  alimentelor  va purta mãnusi si mascã de protectie.
”Persoanele izolate le vor prelua fãrã a intra în contact cu personalul care face aprovizionarea, pãstrând o distantã de minim doi metri de acesta. Practic alimentele si bunurile sunt lãsate la intrarea în domiciliu (usa apartamentului / poarta casei) si sunt preluate de cãtre personalul aflat în izolare doar dupã ce cealaltã persoanã s-a retras.  Anuntarea furnizãrii alimentelor sau produselor se va face telefonic, si nu prin atingerea usii, clantei sau soneriei.  Pe cât posibil, persoanele izolate vor purta mascã de protectie care le va acoperi nasul si gura (mascã medicalã cu elastic prin în spatele urechilor) atunci când preiau alimente primite la domiciliu”, mai aratã autoritãtile locale de la Petrosani.
Cosmin BACIU