În vederea combaterii rãspândirii infectiei cu Covid-19, si ca urmare a deciziei Ungariei de a-si închide granitele pentru cetãtenii de altã nationalitate decât cea maghiarã, CFR Cãlãtori suspendã temporar circulatia trenurilor în trafic international care fac legãtura între România si Ungaria.
Prin frontiera de stat Curtici, circulã zilnic un numãr de 10 trenuri (dus-întors). CFR Cãlãtori suspendã temporar circulatia urmãtoarelor trenuri:
– 72/ 73 Bucuresti Nord – Budapesta si retur. În trafic inten, trenul circulã pe relatia Bucuresti Nord – Timisoara Nord si retur. Trenul 72 îsi va modifica ora de plecare din statia Bucuresti Nord.
– 74/ 75 Brasov – Budapesta si retur. Trenul circulã pânã la Arad si retur
– 78/ 79 Timisoara Nord – Budapesta si retur, se suspendã pe toata distanta
– 346 Bucuresti Nord – Budapesta – Viena, se suspendã pe toata distanta
– 347 Viena- Budapesta – Bucuresti Nord circulã numai pe distanta Arad – Bucuresti
– 472 Bucuresti Nord – Budapesta, circulã numai pânã la Arad
– 473 Budapesta – Bucuresti, se suspendã pe toata distanta
Cãlãtorii care au bilete cumpãrate la trenurile mentionate pot solicita restituirea integralã a contravalorii legitimatiilor de cãlãtorie.
Recomandãm pasagerilor ca înainte de efectuarea cãlãtoriei sã se informeze despre posibilele modificãri survenite în circulatia trenurilor la personalul nostru din statii sau:
CFR Cãlãtori solicitã pasagerilor sãi respectarea atât a setului de reguli de igienã si comportament emis de Ministerul Sãnãtãtii în vederea restrângerii rãspândirii infectiei cu Covid-19 si a efectelor acesteia pe teritoriul tãrii noastre, cât si respectarea deciziilor luate de cãtre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgentã si organele competente.