CFR suspendã trenurile de navetisti

Mai multe trenuri, în special cele de navetisti, sunt anulate din 16 martie, din cauza epidemiei cu COVID -19. Decizia apartine celor de la CFR Cãlãtori, care spun cã este o mãsurã dictatã de Comitetul pentru Situatii de Urgentã.
Ca urmare a deciziilor Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgentã  coroborate si cu deciziile administratiilor feroviare din tãrile vecine, mai multe trenuri nu vor mai circula. Vorbim despre garnituri ce erau destinate elevilor care mergeau la scoalã, sau cele ale navetistilor.
Mãsura a fost impusã în vederea combaterii rãspândirii infectiei cu Covid-19.
CFR Cãlãtori va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele scolare, pe durata suspendãrii cursurilor de cãtre Ministerul Educatiei si Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgentã.
În toate situatiile, mãsurile de suspendare temporarã a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor si sã se adapteze cât mai bine cerintelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Mãsurile luate în aceastã perioadã de cãtre companie au ca scop  restrângerea rãspândirii infectiei cu Covid-19, protectia, siguranta si securitatea cãlãtorilor si a personalului propriu.
În functie de evolutia situatiei, în concordantã cu mãsurile luate si de celelalte administratii feroviare din tãrile vecine, graficul de circulatie poate include suspendarea si altor trenuri internationale.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.