Siguranta lucrãrilor de la Complexul Energetic Hunedoara este primordialã în aceastã perioadã în care România se confruntã cu un val de îmbolnãviri cu COVID-19.
Complexul Energetic Hunedoara are, în aceste zile, o importantã vitalã pentru siguranta sistemului energetic national. Astfel, s-au luat mãsuri specifice pentru protejarea muncitorilor, fie cã e vorba de mineri sau energeticieni. De asemenea si pentru conducerea unitãtii s-au luat mãsuri, astfel încât activitatea sã poatã fi coordonatã în mod corespunzãtor.
”S-au luat mãsuri prin care cererile pentru libere, adeverinte sau concedii medicale sã fie solicitate telefonic. Partea de conducere si coordonare a societãtii va avea câte 5 zile de concediu, pentru a preveni o posibilã îmbolnãvire a acestora. Se sporeste numãrul de colivii pentru mineri”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Societatea Nationalã Nuclearelectrica a initiat implementarea mãsurii de izolare a personalului esential de operare si productie din cadrul centralei nuclearo-energetice de la Cernavodã, mãsura urmând sã fie mentinutã atât timp cât va fi necesar, informeazã compania printr-un comunicat. Sãnãtatea angajatilor Complexului Energetic Hunedoara este prioritarã. Sunt sisteme cheie care asigurã functionarea energeticã a tãrii.
”Activitatea trebuie sã continue pentru cã e nevoie de energie. Oamenii de la Nuclearelectrica sunt în izolare pentru ca acestia sã nu se îmbolnãeascã. Este o situatie dificilã si de noi depinde sistemul energetic national”, a mai spus sursa citatã.
În ceea ce îi priveste pe angajatii termocentralelor acestia au intrat, prin rotatie, în concediu de odihnã.
Cosmin BACIU